Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ziemniaki faszerowane z sosem Remulada
Dodaj do CookBook

Ziemniaki faszerowane z sosem Remulada

(0)
1 godz 38 min
Łatwy
Kup składniki
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
8  łyżek
Sos Remulada WINIARY
8 
Średniej wielkości ziemniaki
100  g
Ser Żółty
0.5  pęczek
Szczypiorek
0.5  pęczek
Natka pietruszki
trochę
Świeża bazylia (opcjonalnie)
4  ząbków
Czosnek
1 
Papryka czerwona
1 
Cebula
2  łyżek
Oliwa z oliwek
trochę
Olej do smażenia
trochę
Sól i pieprz do smaku
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
24.3 g
Wartość energetyczna
504.8 kcal
Tłuszcze
41.7 g
Białko
9.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Faszerowane ziemniaki to znane i lubiane danie, które możesz przygotować na wiele sposobów - dokładnie tak, jak lubisz Ty i Twoi bliscy. Łączy ono w sobie prostotę i wyrazisty smak. Ziemniaki faszerowane to idealna propozycja na obiad lub kolację. Chcesz wiedzieć, jak zrobić to danie? Zobacz nasz przepis poniżej.


Ziemniaki faszerowane – proste, smaczne danie dla całej rodziny

Ziemniaki faszerowane warzywami, serem, ziołami i sosem Remulada WINIARY to gratka dla wszystkich smakoszy. Polubią je nie tylko fani klasycznej, domowej kuchni, jak i miłośnicy dań z twistem. Co więcej, z łatwością dopasujesz to danie do siebie. Do farszu możesz dodać ulubione warzywa, przyprawy, a także mięso (np. pieczeń z wczorajszego obiadu lub kawałki kiełbas i wędlin, które akurat masz w lodówce). Gotowe danie możesz udekorować świeżymi ziołami, które dodają świeżości. Taka potrawa urozmaici Twoje obiadowe menu. Możesz ją zrobić przez cały rok, sięgając po sezonowe składniki. Smacznego!

Masz chęć przygotować to danie? Nie przegap tego przepisu. Jeśli szukasz kolejnych ciekawych przepisów - zobacz inne pomysły na obiad od WINIARY.

Przygotowanie

98 min
  • Krok 1

    60 min
    Ziemniaki umyj i nakłuj widelcem z każdej strony. Ułóż w naczyniu do zapiekania i skrop oliwą. Dopraw solą i pieprzem i dokładnie natrzyj ziemniaki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na ok. 1-1,5 h lub do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.
  • Krok 2

    5 min
    W tym czasie przygotuj dodatki. Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę. Zioła posiekaj. Ser żółty zetrzyj na grubej tarce.
  • Krok 3

    5 min
    Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju. Wrzuć cebulę i smaż, aż zmięknie. Dodaj paprykę oraz czosnek i smaż ok. 1 min.
  • Krok 4

    10 min
    Lekko przestudzone ziemniaki nacinamy nożem wzdłuż od góry. Lekko rozchylamy na bok i łyżką wyciągamy jak najwięcej farszu ze środka nie uszkadzając skórki.
  • Krok 5

    2 min
    Miąższ ziemniaków rozgnieć widelcem i dodaj do cebuli z warzywami. Dodaj posiekane zioła, 1-2 łyżki Remulady WINIARY, ser oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszaj.
  • Krok 6

    15 min
    Skórki ziemniaków nafaszeruj przygotowanym nadzieniem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C na ok. 15 min.
  • Krok 7

    1 min
    Podawaj z Remuladą WINIARY i posiekanymi ziołami.
Ziemniaki faszerowane z sosem Remulada

Krok 1 z 7

Ziemniaki umyj i nakłuj widelcem z każdej strony. Ułóż w naczyniu do zapiekania i skrop oliwą. Dopraw solą i pieprzem i dokładnie natrzyj ziemniaki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na ok. 1-1,5 h lub do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.

Ziemniaki faszerowane z sosem Remulada

Krok 2 z 7

W tym czasie przygotuj dodatki. Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę. Zioła posiekaj. Ser żółty zetrzyj na grubej tarce.

Ziemniaki faszerowane z sosem Remulada

Krok 3 z 7

Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju. Wrzuć cebulę i smaż, aż zmięknie. Dodaj paprykę oraz czosnek i smaż ok. 1 min.

Ziemniaki faszerowane z sosem Remulada

Krok 4 z 7

Lekko przestudzone ziemniaki nacinamy nożem wzdłuż od góry. Lekko rozchylamy na bok i łyżką wyciągamy jak najwięcej farszu ze środka nie uszkadzając skórki.

Ziemniaki faszerowane z sosem Remulada

Krok 5 z 7

Miąższ ziemniaków rozgnieć widelcem i dodaj do cebuli z warzywami. Dodaj posiekane zioła, 1-2 łyżki Remulady WINIARY, ser oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszaj.

Ziemniaki faszerowane z sosem Remulada

Krok 6 z 7

Skórki ziemniaków nafaszeruj przygotowanym nadzieniem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C na ok. 15 min.

Ziemniaki faszerowane z sosem Remulada

Krok 7 z 7

Podawaj z Remuladą WINIARY i posiekanymi ziołami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Smażone ziemniaki z chorizo

    Smażone ziemniaki z chorizo

    20 min Łatwy
  • Ziemniaki z grilla

    Ziemniaki z grilla

    35 min Łatwy
  • Ziemniaki w mundurkach

    Ziemniaki w mundurkach

    48 min Łatwy
  • Ziemniaki pieczone z twarogiem

    Ziemniaki pieczone z twarogiem

    1 godz 15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu