Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciekawa przekąska z ziemniaków podana w nietypowy sposób. Alternatywa dla klasycznych placków ziemniaczanych.
Przygotowanie
56 min
Krok 1
10 min
Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce. Posolić i przełożyć na sito, aby odciekła woda.
Krok 2
4 min
Cebulę pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w kostkę. Rozmaryn drobno posiekać.
Krok 3
5 min
W misce wymieszać ziemniaki, cebulę i szynkę z jajkami i śmietaną. Doprawić solą i pieprzem, dorzucić przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany rozmaryn. Dodać WINIARY Pomysł na zapiekankę makaronową z szynką i mąkę. Dokładnie wymieszać.
Krok 4
1 min
Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni.
Krok 5
35 min
Ciasto przekładać do dużych foremek na muffiny. Piec ok 35 minut.
Krok 6
1 min
Podawać z sosem tatarskim WINIARY lub sosem chrzanowym WINIARY.
Krok 1
z
6
Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce. Posolić i przełożyć na sito, aby odciekła woda.
Krok 2
z
6
Cebulę pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w kostkę. Rozmaryn drobno posiekać.
Krok 3
z
6
W misce wymieszać ziemniaki, cebulę i szynkę z jajkami i śmietaną. Doprawić solą i pieprzem, dorzucić przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany rozmaryn. Dodać WINIARY Pomysł na zapiekankę makaronową z szynką i mąkę. Dokładnie wymieszać.
Krok 4
z
6
Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni.
Krok 5
z
6
Ciasto przekładać do dużych foremek na muffiny. Piec ok 35 minut.
Krok 6
z
6
Podawać z sosem tatarskim WINIARY lub sosem chrzanowym WINIARY.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0