Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ziemniaczane muffiny z rozmarynem

Ziemniaczane muffiny z rozmarynem

(1)
56min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest xjustx

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.25  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA… zapiekankę makaronową z szynką
250  g
Ziemniaki
0.25 
Cebula
50  g
Szynka
1 
Jajko (małe)
1  łyżka
Śmietana 18%
1  gałązka
Rozmaryn
1  ząbek
Czosnek
2.5  płaskich łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
7.54 g
Węglowodany
17.71 g
Tłuszcze
4.14 g
Wartość energetyczna
140.1 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ciekawa przekąska z ziemniaków podana w nietypowy sposób. Alternatywa dla klasycznych placków ziemniaczanych.

Przygotowanie

56 min
  • Krok 1

    10 min
    Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce. Posolić i przełożyć na sito, aby odciekła woda.
  • Krok 2

    4 min
    Cebulę pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w kostkę. Rozmaryn drobno posiekać.
  • Krok 3

    5 min
    W misce wymieszać ziemniaki, cebulę i szynkę z jajkami i śmietaną. Doprawić solą i pieprzem, dorzucić przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany rozmaryn. Dodać WINIARY Pomysł na zapiekankę makaronową z szynką i mąkę. Dokładnie wymieszać.
  • Krok 4

    1 min
    Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni.
  • Krok 5

    35 min
    Ciasto przekładać do dużych foremek na muffiny. Piec ok 35 minut.
  • Krok 6

    1 min
    Podawać z sosem tatarskim WINIARY lub sosem chrzanowym WINIARY.
Ziemniaczane muffiny z rozmarynem

Krok 1 z 6

Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce. Posolić i przełożyć na sito, aby odciekła woda.

Ziemniaczane muffiny z rozmarynem

Krok 2 z 6

Cebulę pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w kostkę. Rozmaryn drobno posiekać.

Ziemniaczane muffiny z rozmarynem

Krok 3 z 6

W misce wymieszać ziemniaki, cebulę i szynkę z jajkami i śmietaną. Doprawić solą i pieprzem, dorzucić przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany rozmaryn. Dodać WINIARY Pomysł na zapiekankę makaronową z szynką i mąkę. Dokładnie wymieszać.

Ziemniaczane muffiny z rozmarynem

Krok 4 z 6

Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni.

Ziemniaczane muffiny z rozmarynem

Krok 5 z 6

Ciasto przekładać do dużych foremek na muffiny. Piec ok 35 minut.

Ziemniaczane muffiny z rozmarynem

Krok 6 z 6

Podawać z sosem tatarskim WINIARY lub sosem chrzanowym WINIARY.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Brunch
  • Dodatek
  • Jajka
  • Karnawał
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Lunch
  • Mniejsze danie
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Szynka peklowana na ciepło i na zimno

    Szynka peklowana na ciepło i na zimno

    97 godz 55 min Łatwy
  • Kurki po francusku

    Kurki po francusku

    1 godz 35 min Łatwy
  • Makaron z tuńczykiem i pietruszką

    Makaron z tuńczykiem i pietruszką

    35 min Łatwy
  • Pikantny krem z pieczarek z pieczoną marchewką

    Pikantny krem z pieczarek z pieczoną marchewką

    37 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu