
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Włoskie cannoli z budyniem – rurki z kremem
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
3 minKrok 2
2 minKrok 3
5 minKrok 4
5 minKrok 5
10 minKrok 6
5 minKrok 7
5 minKrok 8
10 minKrok 9
10 min
Krok 1 z 9
Mąkę przesiej razem z cynamonem i kakao. Dodaj skórkę startą z pomarańczy, sól i cukier.

Krok 2 z 9
W osobnym naczyniu rozkłóć jajka z sokiem z cytryny i rozpuszczonym masłem, a następnie całość wlej do mąki. Wyrób zwarte ciasto dodając w międzyczasie odrobinę wody lub wina do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji ciasta. Ciasto schłodź w lodówce min 1h.

Krok 3 z 9
Ze schłodzonego ciasta oderwij kawałek i rozwałkuj na grubość ok 3 mm.

Krok 4 z 9
Wytnij z ciasta kwadraty o boku ok 10-15 cm.

Krok 5 z 9
Z folii aluminiowej zrób niewielkie rulony lub wykorzystaj do tego specjalne rurki. Foremki nasmaruj olejem, a następnie nałóż na nie kwadraty ciasta złączając u góry dwa skośne boki i sklejając ciasto. Powinna wyjść nam niepełna rurka. Tak przygotowane ciasto smaż w głębokim oleju (180°C), aż ciasto zbrązowieje i lekko urośnie.

Krok 6 z 9
Z usmażonych ciastek usuń rurkę i odstaw do wystudzenia.

Krok 7 z 9
Budyń przygotuj wg. opisu na opakowaniu – uwzględniając mniejszą ilość mleka. Po ugotowaniu przykryj folią spożywczą i odstaw do wystudzenia.

Krok 8 z 9
Po tym czasie w osobnej misce ubij ciepłe masło i stopniowo dodawaj po jednej łyżce schłodzony budyń tak, aby masa dokładnie łączyła się za każdym razem kiedy dodamy budyń.

Krok 9 z 9
Masę miksuj, aż całkowicie połączą się wszystkie składniki. Gotową masą faszeruj usmażone cannoli.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0