Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wiosenna sałatka z mozzarellą

(0)
20min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Konczi
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

5  liści
Sałata lodowa
6 
Pomidorki koktajlowe
0.5 
Ogórek
8  dag
Mozzarella
80  ml
Maślanka
0.2  pęczek
Szczypiorek
4  gałązek
Koperek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
26.61 g
Węglowodany
33.78 g
Tłuszcze
21.88 g
Wartość energetyczna
417.6 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
5 min
Sałatę szarpiemy i przekładamy na talerz
Krok 2
5 min
Ogórka obieramy, kroiymy w kostkę i układamy na sałatę.
Krok 3
5 min
Pomidorki myjemy, kroimy na połówki, dodajemy do ogórka.
Krok 4
3 min
Ser mozzarella kroimy w kostkę, dodajemy do warzyw.
Krok 5
2 min
Sałatkę polewamy kefirem, posypujemy posiekanym koperkirm i szczypiorkiem.
Wiosenna sałatka z mozzarellą

Krok 1 z 5

Sałatę szarpiemy i przekładamy na talerz

Wiosenna sałatka z mozzarellą

Krok 2 z 5

Ogórka obieramy, kroiymy w kostkę i układamy na sałatę.

Wiosenna sałatka z mozzarellą

Krok 3 z 5

Pomidorki myjemy, kroimy na połówki, dodajemy do ogórka.

Wiosenna sałatka z mozzarellą

Krok 4 z 5

Ser mozzarella kroimy w kostkę, dodajemy do warzyw.

Wiosenna sałatka z mozzarellą

Krok 5 z 5

Sałatkę polewamy kefirem, posypujemy posiekanym koperkirm i szczypiorkiem.

Jeśli masz ochotę na wiosenną, lekką przekąskę to wiosenna sałatka z mozzarellą będzie tym, czego szukasz! Klasyczne połączenie pomidora i mozzarelli zostało wzbogacone o delikatny smak ogórka i sałaty. Wiosenna sałatka z mozzarellą nabiera wyjątkowo wiosennych akcentów po dodaniu do niej świeżego szczypiorku i koperku.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha