Wiosenna sałatka z mozzarellą
20min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
26.61 g
Węglowodany
33.78 g
Tłuszcze
21.88 g
Wartość energetyczna
417.6 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Sałatę szarpiemy i przekładamy na talerz
Krok 2
5 min
Ogórka obieramy, kroiymy w kostkę i układamy na sałatę.
Krok 3
5 min
Pomidorki myjemy, kroimy na połówki, dodajemy do ogórka.
Krok 4
3 min
Ser mozzarella kroimy w kostkę, dodajemy do warzyw.
Krok 5
2 min
Sałatkę polewamy kefirem, posypujemy posiekanym koperkirm i szczypiorkiem.
Jeśli masz ochotę na wiosenną, lekką przekąskę to wiosenna sałatka z mozzarellą będzie tym, czego szukasz! Klasyczne połączenie pomidora i mozzarelli zostało wzbogacone o delikatny smak ogórka i sałaty. Wiosenna sałatka z mozzarellą nabiera wyjątkowo wiosennych akcentów po dodaniu do niej świeżego szczypiorku i koperku.
Komentarze 0