Wieprzowina z warzywami z patelni
65min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
21.75 g
Węglowodany
7.4 g
Tłuszcze
20.84 g
Wartość energetyczna
304.5 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
65 min
Krok 1
10 min
Mięso pokrój na kotlety, dopraw do smaku solą i pieprzem i olejem.
Krok 2
30 min
Pozostaw na 0,5 godziny.
Krok 3
10 min
Warzywa oczyść, pokrój w paski, a pieczarki w plasterki.
Krok 4
15 min
Mięso przełóż na patelnię, podsmaż, dodaj warzywa i smaż przez około 15 minut, dopraw powstały ze smażenia sos Przyprawą Magii i pieprzem.
Niezwykle aromatyczna, przyrządzana na patelni wieprzowina z warzywami to danie, które przyrządzisz, korzystając tylko z jednego naczynia – patelni. Najpierw kroimy mięso wieprzowe na równe kotlety, a następnie doprawione podsmażamy i dodajemy warzywa pokrojone w plasterki lub paski – pieczarki, marchewkę, por, paprykę, cebulę. Wieprzowinę z warzywami doprawiamy dodatkowo Przyprawą w płynie MAGGI. Kolorowo, smacznie i zdrowo!
Komentarze 0