Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Wegańskie kulki z komosy ryżowej, soczewicy z nasionami konopi
Dodaj do CookBook

Wegańskie kulki z komosy ryżowej, soczewicy z nasionami konopi

(0)
35 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest dekla
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
100  g
Quinoa
1  łyżka
Bulion warzywny w słoiku WINIARY
75  g
Soczewica czerwona
1  ząbek
Czosnek
5 
Suszone pomidory w oleju
25  g
Płatki owsiane
1  łyżeczka
Oregano
2  łyżek
Nasiona konopi
2  łyżek
Olej
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
32.6 g
Wartość energetyczna
319.9 kcal
Tłuszcze
16.3 g
Białko
11.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wegańskie kulki z komosy ryżowej i soczewicy z nasionami konopi brzmią dobrze? Tak właśnie jest! Przepis przekona nie tylko wegan. To super alternatywa dla mięsnych klopsików.

Przygotowanie

35 min
  • Krok 1

    10 min
    Kaszę quinoa ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu w wodzie z bulionem warzywnym WINIARY.
  • Krok 2

    10 min
    10 minut przed końcem gotowania dodaj soczewicę i gotuj do miękkości. Umieść komosę i soczewicę w misce. Wystudź.
  • Krok 3

    5 min
    Drobno posiekaj ząbek czosnku. Pomidory w oleju pokrój na małe kawałki, dodaj do mieszanki kaszy i soczewicy. Wszystko krótko zmiksuj blenderem. Dodaj płatki owsiane, oregano, nasiona konopi, czosnek i dobrze wymieszaj.
  • Krok 4

    10 min
    Z masy uformuj małe kulki, a następnie usmaż je na oleju. Kuleczki możesz podawać jako dodatek do sosu pomidorowego, we wrapie lub z ulubionym dressingiem WINIARY.
Wegańskie kulki z komosy ryżowej, soczewicy z nasionami konopi

Krok 1 z 4

Kaszę quinoa ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu w wodzie z bulionem warzywnym WINIARY.

Wegańskie kulki z komosy ryżowej, soczewicy z nasionami konopi

Krok 2 z 4

10 minut przed końcem gotowania dodaj soczewicę i gotuj do miękkości. Umieść komosę i soczewicę w misce. Wystudź.

Wegańskie kulki z komosy ryżowej, soczewicy z nasionami konopi

Krok 3 z 4

Drobno posiekaj ząbek czosnku. Pomidory w oleju pokrój na małe kawałki, dodaj do mieszanki kaszy i soczewicy. Wszystko krótko zmiksuj blenderem. Dodaj płatki owsiane, oregano, nasiona konopi, czosnek i dobrze wymieszaj.

Wegańskie kulki z komosy ryżowej, soczewicy z nasionami konopi

Krok 4 z 4

Z masy uformuj małe kulki, a następnie usmaż je na oleju. Kuleczki możesz podawać jako dodatek do sosu pomidorowego, we wrapie lub z ulubionym dressingiem WINIARY.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Wegańskie
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Wegańskie curry dyniowo-kokosowe

    Wegańskie curry dyniowo-kokosowe

    35 min Łatwy
  • Wegańskie sajgonki z sosem chilli

    Wegańskie sajgonki z sosem chilli

    46 min Średni
  • Wegańskie muffiny czekoladowe z żurawiną

    Wegańskie muffiny czekoladowe z żurawiną

    41 min Łatwy
  • Wegańskie kulki tofu z fasolą i kukurydzą

    Wegańskie kulki tofu z fasolą i kukurydzą

    19 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu