Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kaszę quinoa ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu w wodzie z bulionem warzywnym WINIARY.
10 minut przed końcem gotowania dodaj soczewicę i gotuj do miękkości. Umieść komosę i soczewicę w misce. Wystudź.
Drobno posiekaj ząbek czosnku. Pomidory w oleju pokrój na małe kawałki, dodaj do mieszanki kaszy i soczewicy. Wszystko krótko zmiksuj blenderem. Dodaj płatki owsiane, oregano, nasiona konopi, czosnek i dobrze wymieszaj.
Z masy uformuj małe kulki, a następnie usmaż je na oleju. Kuleczki możesz podawać jako dodatek do sosu pomidorowego, we wrapie lub z ulubionym dressingiem WINIARY.