Masz idealny przepis na bezmięsną pieczeń, ale wciąż brakuje Ci odpowiedniego sosu? Wypróbuj nasz pomysł na wegański sos, który świetnie smakuje m.in. z pasztetem z soczewicy albo z knedlami czy parowanymi kluskami. Sprawdź, jak w prosty i smaczny sposób urozmaicić swoje codzienne posiłki. Nie przegap tego przepisu!
Wegański sos pieczeniowy – idealny dodatek do bezmięsnych dań
Sos pieczeniowy to klasyczny dodatek głównie do mięsnych potraw. A co powiesz na klasykę w wersji z lekkim twistem, czyli wegański sos pieczeniowy? Bazą są warzywa, zioła, przyprawy i bulion warzywny WINIARY, które razem tworzą doskonałe połączenie.
Jeśli szukasz pomysłu na to, jak podkręcić smak posiłków, zwłaszcza tych bezmięsnych, mamy coś w sam raz dla Ciebie. Nasz aromatyczny, kremowy sos wegański pełen różnorodnych smaków i aromatów pasuje do wielu potraw, jak np. wege pasztety, pieczenie, kotlety ziemniaczane, a nawet placuszki. Będzie też super dodatkiem do mącznych dań – klusek śląskich i kopytek. Ale to nie wszystko... Jeśli chcesz, możesz go też serwować do ulubionych dań mięsnych. Smacznego!
Komentarze 0