Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wegański bekon? Z nami to możliwe. Przygotuj chrupiący bekon z papieru ryżowego, sosu BBQ WINIARY i przyprawy MAGGI. A to wszystko bez grama mięsa!
Resztki „bekonu” możesz przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej przez około 3 dni.
Przygotowanie
10 min
Krok 1
1 min
Rozgrzej piekarnik do 200°C grzanie góra/dół (170°C z termoobiegiem powietrza) i przygotuj 2 blachy wyłożone papierem do pieczenia.
Krok 2
1 min
Marynata: wymieszaj w misce olej słonecznikowy z przyprawą MAGGI, czosnkiem w proszku, sosem BBQ WINIARY, syropem klonowym i papryką wędzoną.
Krok 3
2 min
Połóż dwa arkusze papieru ryżowego jeden na drugim i potnij nożyczkami na paski o szerokości około 3 cm.
Krok 4
1 min
Zwilż wodą dwa paski papieru ryżowego tego samego rozmiaru ze wszystkich stron i sklej je ze sobą.
Krok 5
5 min
Paski posmaruj marynatą z obu stron za pomocą pędzla i ułóż na przygotowanych wcześniej blachach. Piecz papier ryżowy w piekarniku przez około 5-7 minut, aż będzie chrupiący.
Krok 1
z
5
Rozgrzej piekarnik do 200°C grzanie góra/dół (170°C z termoobiegiem powietrza) i przygotuj 2 blachy wyłożone papierem do pieczenia.
Krok 2
z
5
Marynata: wymieszaj w misce olej słonecznikowy z przyprawą MAGGI, czosnkiem w proszku, sosem BBQ WINIARY, syropem klonowym i papryką wędzoną.
Krok 3
z
5
Połóż dwa arkusze papieru ryżowego jeden na drugim i potnij nożyczkami na paski o szerokości około 3 cm.
Krok 4
z
5
Zwilż wodą dwa paski papieru ryżowego tego samego rozmiaru ze wszystkich stron i sklej je ze sobą.
Krok 5
z
5
Paski posmaruj marynatą z obu stron za pomocą pędzla i ułóż na przygotowanych wcześniej blachach. Piecz papier ryżowy w piekarniku przez około 5-7 minut, aż będzie chrupiący.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0