Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Wegański boczek z papieru ryżowego
Dodaj do CookBook

Wegański boczek z papieru ryżowego

(0)
10 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest desta
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

24 Sztuki

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
8 
Papier ryżowy
4  łyżek
Olej rzepakowy
3  łyżek
Przyprawa w płynie MAGGI
2  łyżeczek
Czosnek granulowany
1  łyżka
Sos amerykański BBQ WINIARY
1  łyżka
Syrop klonowy
0.5  łyżeczka
Wędzona papryka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
1 g
Wartość energetyczna
25 kcal
Tłuszcze
2.3 g
Białko
0.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Wegański bekon? Z nami to możliwe. Przygotuj chrupiący bekon z papieru ryżowego, sosu BBQ WINIARY i przyprawy MAGGI. A to wszystko bez grama mięsa!

Resztki „bekonu” możesz przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej przez około 3 dni.

Przygotowanie

10 min
  • Krok 1

    1 min
    Rozgrzej piekarnik do 200°C grzanie góra/dół (170°C z termoobiegiem powietrza) i przygotuj 2 blachy wyłożone papierem do pieczenia.
  • Krok 2

    1 min
    Marynata: wymieszaj w misce olej słonecznikowy z przyprawą MAGGI, czosnkiem w proszku, sosem BBQ WINIARY, syropem klonowym i papryką wędzoną.
  • Krok 3

    2 min
    Połóż dwa arkusze papieru ryżowego jeden na drugim i potnij nożyczkami na paski o szerokości około 3 cm.
  • Krok 4

    1 min
    Zwilż wodą dwa paski papieru ryżowego tego samego rozmiaru ze wszystkich stron i sklej je ze sobą.
  • Krok 5

    5 min
    Paski posmaruj marynatą z obu stron za pomocą pędzla i ułóż na przygotowanych wcześniej blachach. Piecz papier ryżowy w piekarniku przez około 5-7 minut, aż będzie chrupiący.
Wegański boczek z papieru ryżowego

Krok 1 z 5

Rozgrzej piekarnik do 200°C grzanie góra/dół (170°C z termoobiegiem powietrza) i przygotuj 2 blachy wyłożone papierem do pieczenia.

Wegański boczek z papieru ryżowego

Krok 2 z 5

Marynata: wymieszaj w misce olej słonecznikowy z przyprawą MAGGI, czosnkiem w proszku, sosem BBQ WINIARY, syropem klonowym i papryką wędzoną.

Wegański boczek z papieru ryżowego

Krok 3 z 5

Połóż dwa arkusze papieru ryżowego jeden na drugim i potnij nożyczkami na paski o szerokości około 3 cm.

Wegański boczek z papieru ryżowego

Krok 4 z 5

Zwilż wodą dwa paski papieru ryżowego tego samego rozmiaru ze wszystkich stron i sklej je ze sobą.

Wegański boczek z papieru ryżowego

Krok 5 z 5

Paski posmaruj marynatą z obu stron za pomocą pędzla i ułóż na przygotowanych wcześniej blachach. Piecz papier ryżowy w piekarniku przez około 5-7 minut, aż będzie chrupiący.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Inny
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom soli
  • Poniżej 300 kcal
  • Przekąska
  • Tapas

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Wegańskie curry dyniowo-kokosowe

    Wegańskie curry dyniowo-kokosowe

    35 min Łatwy
  • Wegański poke bowl

    Wegański poke bowl

    32 min Łatwy
  • Wegański krem z pieczarek

    Wegański krem z pieczarek

    23 min Łatwy
  • Bób z Majonezem Wegańskim WINIARY i sosem sojowym

    Bób z Majonezem Wegańskim WINIARY i sosem sojowym

    12 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu