Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Kategorie produktów
  • Produkty
  • ☞ Porady
  • Nowości i konkursy
  • O nas
  • Nasi eksperci
  • Kontakt
Wegański boczek z papieru ryżowego

Wegański boczek z papieru ryżowego

(0)
10min
Łatwy
Autorem przepisu jest desta

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

24 Sztuki

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
8 
Papier ryżowy
4  łyżek
Olej rzepakowy
3  łyżek
Przyprawa w płynie MAGGI
2  łyżeczek
Czosnek granulowany
1  łyżka
Sos amerykański BBQ WINIARY
1  łyżka
Syrop klonowy
0.5  łyżeczka
Wędzona papryka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
0.1 g
Węglowodany
1.01 g
Tłuszcze
2.34 g
Wartość energetyczna
24.96 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Wegański bekon? Z nami to możliwe. Przygotuj chrupiący bekon z papieru ryżowego, sosu BBQ WINIARY i przyprawy MAGGI. A to wszystko bez grama mięsa!

Resztki „bekonu” możesz przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej przez około 3 dni.

Przygotowanie

10 min
  • Krok 1

    1 min
    Rozgrzej piekarnik do 200°C grzanie góra/dół (170°C z termoobiegiem powietrza) i przygotuj 2 blachy wyłożone papierem do pieczenia.
  • Krok 2

    1 min
    Marynata: wymieszaj w misce olej słonecznikowy z przyprawą MAGGI, czosnkiem w proszku, sosem BBQ WINIARY, syropem klonowym i papryką wędzoną.
  • Krok 3

    2 min
    Połóż dwa arkusze papieru ryżowego jeden na drugim i potnij nożyczkami na paski o szerokości około 3 cm.
  • Krok 4

    1 min
    Zwilż wodą dwa paski papieru ryżowego tego samego rozmiaru ze wszystkich stron i sklej je ze sobą.
  • Krok 5

    5 min
    Paski posmaruj marynatą z obu stron za pomocą pędzla i ułóż na przygotowanych wcześniej blachach. Piecz papier ryżowy w piekarniku przez około 5-7 minut, aż będzie chrupiący.
Wegański boczek z papieru ryżowego

Krok 1 z 5

Rozgrzej piekarnik do 200°C grzanie góra/dół (170°C z termoobiegiem powietrza) i przygotuj 2 blachy wyłożone papierem do pieczenia.

Wegański boczek z papieru ryżowego

Krok 2 z 5

Marynata: wymieszaj w misce olej słonecznikowy z przyprawą MAGGI, czosnkiem w proszku, sosem BBQ WINIARY, syropem klonowym i papryką wędzoną.

Wegański boczek z papieru ryżowego

Krok 3 z 5

Połóż dwa arkusze papieru ryżowego jeden na drugim i potnij nożyczkami na paski o szerokości około 3 cm.

Wegański boczek z papieru ryżowego

Krok 4 z 5

Zwilż wodą dwa paski papieru ryżowego tego samego rozmiaru ze wszystkich stron i sklej je ze sobą.

Wegański boczek z papieru ryżowego

Krok 5 z 5

Paski posmaruj marynatą z obu stron za pomocą pędzla i ułóż na przygotowanych wcześniej blachach. Piecz papier ryżowy w piekarniku przez około 5-7 minut, aż będzie chrupiący.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Inny
  • Kuchnia europejska
  • Przekąska
  • Tapas

Polecane przepisy

  • Sałatka wielowarzywna na zimę

    Sałatka wielowarzywna na zimę

    50 min Łatwy
  • Biszkopt z pięciu jaj

    Biszkopt z pięciu jaj

    1 godz 2 min Łatwy
  • Ryż podsmażany z mięsem mielonym

    Ryż podsmażany z mięsem mielonym

    44 min Łatwy
  • Zapiekanka z czerstwego pieczywa z malinami i borówkami

    Zapiekanka z czerstwego pieczywa z malinami i borówkami

    29 min Łatwy

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu