Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wątróbkę pokroić w paski szerokości 1 cm.
Wymoczyć przez godzinę w mleku.
Odsączyć i oprószyć mąką. Smażyć na gorącej patelni na oleju. Później dołożyć cebulę pokrojoną w plastry. Przyprawić solą i pieprzem.
Dusić około 10 minut pod przykryciem.
Podawać z pieczywem lub ziemniakami.
Andrzej