Wątróbka po żydowsku
30min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Cebule obrać i pokroić w piórka.
Krok 2
5 min
Wątróbkę opłukać, oprószyć mąką.
Krok 3
0 min
Cebulę i wątróbkę smażyć na niskim ogniu. Doprawić pieprzem.
Krok 4
5 min
Po smażeniu posypać migdałami, rodzynkami i posiekaną pietruszką.
Wątróbka po żydowsku to proste danie, które pełne jest cennych dla Twojego organizmu substancji odżywczych, a co więcej charakteryzuje się niezwykłym smakiem. Dodatek cebuli powoduje, że delikatne mięso zyskuje subtelnej słodyczy i wykwintnego wyglądu. Wątróbka podana z młodymi ziemniakami pobudzi apetyt najbardziej wybrednego smakosza.
Komentarze 0