Warzywna przekąska
20min
Łatwy
3 płaskich łyżek
3 płaskich łyżek
3 płaskich łyżek
3
Marchewka
1
Kalarepa
1
Papryka żółta
1
Papryka czerwona
1
Ogórek
1
Seler naciowy
1 Płaska łyżka
Jogurt naturalny
1 łyżeczka
Curry
1 trochę
Sól
1 Płaska łyżka
Jogurt naturalny
1 łodyga
Pietruszka
1 łodyga
Koperek
1 łodyga
Bazylia świeża
1 łodyga
Lubczyk
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 Płaska łyżka
Kwaśna śmietana
1 ząbek
Czosnek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
10 min
Warzywa myjemy, obieramy (marchew, kalarepę, ogórka) kroimy w słupki.
Krok 2
5 min
Składniki poszczególnych dipów mieszamy ze sobą, doprawiamy do smaku.
Krok 3
5 min
Do szklanek nakładamy kilka łyżek dipu i zanurzamy w nim warzywa.Podajemy.
Warzywa w takiej formie są doskonałą przekąską. Podane w szklaneczkach z różnymi dipami będą hitem imprezowym.
Uwaga! wciągają.
Lekka, zdrowa a do tego pożywna przekąska.
Uwaga! wciągają.
Lekka, zdrowa a do tego pożywna przekąska.
Komentarze 0