Wafle z masą kajmakową
1 godz 15 min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
2.54 g
Węglowodany
19.61 g
Tłuszcze
3.05 g
Wartość energetyczna
115.83 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
75 min
Krok 1
5 min
Każdego wafla smarujemy masą krówkową i przykrywamy kolejnym waflem i tak do wyczerpania składników.
Krok 2
2 min
Na jednej lub dwóch wybranych warstwach po posmarowaniu masą posypujemy wiórkami kokosowymi i przykrywamy.
Krok 3
60 min
Ostatniego wafla z wierzchu nie smarujemy. Całość przykrywamy deską i obciążamy czymś ciężkim i wkładamy do lodówki na minimum godzinkę.
Krok 4
2 min
Po tym czasie wyciągamy z lodówki i kroimy całość na małe wafelki.
Wafle z masą kajmakową to doskonały pomysł na słodką przekąskę! Robi się je niezwykle prosto, w dodatku nie potrzeba zbyt wielu składników do ich wykonania! Sprawdź nasz przepis na pyszne wafle kajmakowe!
Komentarze 0