Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wrap z kurczakiem to smakowite danie, w sam raz na kolację! To także dobry pomysł na przekąskę – na domowe przyjęcie lub piknik. Dzięki użyciu WINIARY POMYSŁ NA… PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka w suszonych pomidorach z bazylią, Twój posiłek będzie wzbogacony o wspaniale doprawiony filet drobiowy. Wrapy z kurczaka przyrządzisz szybko i z łatwością, a Twoja rodzina z pewnością je pokocha!
Przygotowanie
50 min
Krok 1
15 min
Pierś z kurczaka rozetnij w poprzek na pół i delikatnie rozbij na ok 1-1,5 cm plastry.
Krok 2
5 min
Przygotuj 4 sztuki pergaminu WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS. Umieszczaj plastry mięsa na jednej połowie pergaminu przykrywając drugą połową.
Krok 3
10 min
Rozgrzej na palniku patelnię teflonową bez dodawania tłuszczu. Pergamin jest już pokryty przyprawami i odrobiną oleju.
Krok 4
3 min
Zmniejsz moc kuchenki do 50% i połóż mięso zawinięte w pergamin na patelni. Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie. Smażenie na średnim ogniu sprawi, że mięso będzie soczyste.
Krok 5
5 min
Mięso przełóż na deskę do krojenia i pokrój w cienkie paseczki.
Krok 6
5 min
Sałatę porwij na drobne kawałki i wymieszaj miseczce z sokiem z cytryny, solą i cukrem.
Krok 7
2 min
Marchewkę pokrój w cienkie słupki.
Krok 8
5 min
Na środku każdej z tortilli układaj sałatę, marchewkę, kawałki mięsa. Wszystko polej sosem czosnkowym WINIARY i zwiń ciasno w kształtne rulony, aby całość się nie rozpadała. Aby łatwiej zapakować do pudełka na drugie śniadanie, możesz je także przekroić na pół.
Krok 1
z
8
Pierś z kurczaka rozetnij w poprzek na pół i delikatnie rozbij na ok 1-1,5 cm plastry.
Krok 2
z
8
Przygotuj 4 sztuki pergaminu WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS. Umieszczaj plastry mięsa na jednej połowie pergaminu przykrywając drugą połową.
Krok 3
z
8
Rozgrzej na palniku patelnię teflonową bez dodawania tłuszczu. Pergamin jest już pokryty przyprawami i odrobiną oleju.
Krok 4
z
8
Zmniejsz moc kuchenki do 50% i połóż mięso zawinięte w pergamin na patelni. Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie. Smażenie na średnim ogniu sprawi, że mięso będzie soczyste.
Krok 5
z
8
Mięso przełóż na deskę do krojenia i pokrój w cienkie paseczki.
Krok 6
z
8
Sałatę porwij na drobne kawałki i wymieszaj miseczce z sokiem z cytryny, solą i cukrem.
Krok 7
z
8
Marchewkę pokrój w cienkie słupki.
Krok 8
z
8
Na środku każdej z tortilli układaj sałatę, marchewkę, kawałki mięsa. Wszystko polej sosem czosnkowym WINIARY i zwiń ciasno w kształtne rulony, aby całość się nie rozpadała. Aby łatwiej zapakować do pudełka na drugie śniadanie, możesz je także przekroić na pół.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0