Tortilla z kurczakiem, sałatą i marchewką
50min
Łatwy
2
Pierś z kurczaka
1 opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka z papryką
100 g
Sałata rzymska
2 płaskich łyżek
Sok z cytryny
1 trochę
Cukier
1 trochę
Sól
1
Marchewka
4
Tortille gotowe do pieczenia lub smażenia, kukurydza
1 trochę
.
Wartości odżywcze
Białko
23.89 g
Węglowodany
12.68 g
Tłuszcze
6.66 g
Wartość energetyczna
208.62 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
50 min
Krok 1
15 min
Pierś z kurczaka rozetnij w poprzek na pół i delikatnie rozbij na ok 1-1,5 cm plastry.
Krok 2
5 min
Przygotuj 4 sztuki pergaminu WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS. Umieszczaj plastry mięsa na jednej połowie pergaminu przykrywając drugą połową.
Krok 3
10 min
Rozgrzej na palniku patelnię teflonową bez dodawania tłuszczu. Pergamin jest już pokryty przyprawami i odrobiną oleju.
Krok 4
3 min
Zmniejsz moc kuchenki do 50% i połóż mięso zawinięte w pergamin na patelni. Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie. Smażenie na średnim ogniu sprawi, że mięso będzie soczyste.
Krok 5
5 min
Mięso przełóż na deskę do krojenia i pokrój w cienkie paseczki.
Krok 6
5 min
Sałatę porwij na drobne kawałki i wymieszaj miseczce z sokiem z cytryny, solą i cukrem.
Krok 7
2 min
Marchewkę pokrój w cienkie słupki.
Krok 8
5 min
Na środku każdej z tortilli układaj sałatę, marchewkę, kawałki mięsa. Wszystko polej sosem czosnkowym WINIARY i zwiń ciasno w kształtne rulony, aby całość się nie rozpadała. Aby łatwiej zapakować do pudełka na drugie śniadanie, możesz je także przekroić na pół.
Wrap z kurczakiem to smakowite danie, w sam raz na kolację! To także dobry pomysł na przekąskę – na domowe przyjęcie lub piknik. Dzięki użyciu WINIARY POMYSŁ NA… PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka w suszonych pomidorach z bazylią, Twój posiłek będzie wzbogacony o wspaniale doprawiony filet drobiowy. Wrapy z kurczaka przyrządzisz szybko i z łatwością, a Twoja rodzina z pewnością je pokocha!
Komentarze 0