Torcik jabłkowy
3 godz 45 min
Łatwy
2
opakowań
Galaretka Winiary o smaku agrestowym
1
opakowanie
4
Winne jabłko
0.5
łyżeczka
Cynamon
3
Jajko
1
szklanka
Cukier puder
1
kostka
Masło
1
opakowanie
Biszkopt
trochę
Sok z cytryny
.
Wartości odżywcze
Białko
2.46 g
Węglowodany
25.65 g
Tłuszcze
11.37 g
Wartość energetyczna
218.66 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
225 min
Krok 1
5 min
Galaretki o smaku agrestowym rozpuść w 1 szklance wrzącej wody, a następnie pozostaw do ostudzenia.
Krok 2
10 min
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Połącz z zimną Galaretką o smaku agrestowym i cynamonem.
Krok 3
5 min
Galaretkę o smaku pomarańczowym rozpuść w 1 szklance wody i schłodź.
Krok 4
5 min
Jajka ubij z cukrem pudrem na parze, a następnie ostudź.
Krok 5
5 min
Masło utrzyj.
Krok 6
5 min
Do utartego masła dodawaj stopniowo masę jajeczną. Do masy dodaj jabłka z Galaretką o smaku agrestowym.
Krok 7
5 min
0,5 szklanki wody zmieszaj z sokiem z cytryny i nasącz w niej biszkopty.
Krok 8
3 min
Dno tortownicy wyłóż biszkoptami. Na biszkopty wyłóż masę jabłkową.
Krok 9
2 min
Torcik polej Galaretką o smaku pomarańczowym WINIARY.
Krok 10
180 min
Wstaw do lodówki do stężenia. Po 3 godzinach chłodzenia ciasto jest gotowe do podania.
Torcik jabłkowy na zimno bez pieczenia, ze spodem z biszkoptów, puszystą masą jabłkowo-agrestową oraz Galaretką o smaku pomarańczowym WINIARY. Torcik jabłkowy przygotujesz szybko i łatwo, a wygląd i smak deseru sprawi, że degustacja na pewno nie skończy się na jednym kawałku. Ciasto możesz podawać z dodatkiem Bitej śmietany WINIARY, a wierzch torciku udekorować świeżą miętą.
Komentarze 0