Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Torcik jabłkowy

0
225 min
Łatwy

Składniki

-
16 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 paczek
Galaretka Winiary o smaku agrestowym
1 paczka
Galaretka pomarańczowy smak WINIARY
4 
Winne jabłko
0.5 łyżeczka
Cynamon
3 
Jajko
1 szklanka
Cukier puder
1 kostka
Masło
1 paczka
Biszkopt
1 trochę
Sok z cytryny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.46 g
Wartość energetyczna
218.66 kcal
Węglowodany
15.05 g
Tłuszcze
21.97 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

225 min
Krok 1
5 min
Galaretki o smaku agrestowym rozpuść w 1 szklance wrzącej wody, a następnie pozostaw do ostudzenia.
Krok 2
10 min
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Połącz z zimną Galaretką o smaku agrestowym i cynamonem.
Krok 3
5 min
Galaretkę o smaku pomarańczowym rozpuść w 1 szklance wody i schłodź.
Krok 4
5 min
Jajka ubij z cukrem pudrem na parze, a następnie ostudź.
Krok 5
5 min
Masło utrzyj.
Krok 6
5 min
Do utartego masła dodawaj stopniowo masę jajeczną. Do masy dodaj jabłka z Galaretką o smaku agrestowym.
Krok 7
5 min
0,5 szklanki wody zmieszaj z sokiem z cytryny i nasącz w niej biszkopty.
Krok 8
3 min
Dno tortownicy wyłóż biszkoptami. Na biszkopty wyłóż masę jabłkową.
Krok 9
2 min
Torcik polej Galaretką o smaku pomarańczowym WINIARY.
Krok 10
180 min
Wstaw do lodówki do stężenia. Po 3 godzinach chłodzenia ciasto jest gotowe do podania.
Torcik jabłkowy

Krok 1 z 10

Galaretki o smaku agrestowym rozpuść w 1 szklance wrzącej wody, a następnie pozostaw do ostudzenia.

Torcik jabłkowy

Krok 2 z 10

Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Połącz z zimną Galaretką o smaku agrestowym i cynamonem.

Torcik jabłkowy

Krok 3 z 10

Galaretkę o smaku pomarańczowym rozpuść w 1 szklance wody i schłodź.

Torcik jabłkowy

Krok 4 z 10

Jajka ubij z cukrem pudrem na parze, a następnie ostudź.

Torcik jabłkowy

Krok 5 z 10

Masło utrzyj.

Torcik jabłkowy

Krok 6 z 10

Do utartego masła dodawaj stopniowo masę jajeczną. Do masy dodaj jabłka z Galaretką o smaku agrestowym.

Torcik jabłkowy

Krok 7 z 10

0,5 szklanki wody zmieszaj z sokiem z cytryny i nasącz w niej biszkopty.

Torcik jabłkowy

Krok 8 z 10

Dno tortownicy wyłóż biszkoptami. Na biszkopty wyłóż masę jabłkową.

Torcik jabłkowy

Krok 9 z 10

Torcik polej Galaretką o smaku pomarańczowym WINIARY.

Torcik jabłkowy

Krok 10 z 10

Wstaw do lodówki do stężenia. Po 3 godzinach chłodzenia ciasto jest gotowe do podania.

Torcik jabłkowy na zimno bez pieczenia, ze spodem z biszkoptów, puszystą masą jabłkowo-agrestową oraz Galaretką o smaku pomarańczowym WINIARY. Torcik jabłkowy przygotujesz szybko i łatwo, a wygląd i smak deseru sprawi, że degustacja na pewno nie skończy się na jednym kawałku. Ciasto możesz podawać z dodatkiem Bitej śmietany WINIARY, a wierzch torciku udekorować świeżą miętą.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika