Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Torcik jabłkowy
Dodaj do CookBook

Torcik jabłkowy

(1)
3 godz 45 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest lucynako
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

16 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  opakowań
Galaretka Winiary o smaku agrestowym
1  opakowanie
Galaretka pomarańczowy smak WINIARY
4 
Winne jabłko
0.5  łyżeczka
Cynamon
3 
Jajko
1  szklanka
Cukier puder
1  kostka
Masło
1  opakowanie
Biszkopt
trochę
Sok z cytryny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
25.6 g
Wartość energetyczna
218.7 kcal
Tłuszcze
11.4 g
Białko
2.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Torcik jabłkowy na zimno bez pieczenia, ze spodem z biszkoptów, puszystą masą jabłkowo-agrestową oraz Galaretką o smaku pomarańczowym WINIARY. Torcik jabłkowy przygotujesz szybko i łatwo, a wygląd i smak deseru sprawi, że degustacja na pewno nie skończy się na jednym kawałku. Ciasto możesz podawać z dodatkiem Bitej śmietany WINIARY, a wierzch torciku udekorować świeżą miętą.

Przygotowanie

225 min
  • Krok 1

    5 min
    Galaretki o smaku agrestowym rozpuść w 1 szklance wrzącej wody, a następnie pozostaw do ostudzenia.
  • Krok 2

    10 min
    Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Połącz z zimną Galaretką o smaku agrestowym i cynamonem.
  • Krok 3

    5 min
    Galaretkę o smaku pomarańczowym rozpuść w 1 szklance wody i schłodź.
  • Krok 4

    5 min
    Jajka ubij z cukrem pudrem na parze, a następnie ostudź.
  • Krok 5

    5 min
    Masło utrzyj.
  • Krok 6

    5 min
    Do utartego masła dodawaj stopniowo masę jajeczną. Do masy dodaj jabłka z Galaretką o smaku agrestowym.
  • Krok 7

    5 min
    0,5 szklanki wody zmieszaj z sokiem z cytryny i nasącz w niej biszkopty.
  • Krok 8

    3 min
    Dno tortownicy wyłóż biszkoptami. Na biszkopty wyłóż masę jabłkową.
  • Krok 9

    2 min
    Torcik polej Galaretką o smaku pomarańczowym WINIARY.
  • Krok 10

    180 min
    Wstaw do lodówki do stężenia. Po 3 godzinach chłodzenia ciasto jest gotowe do podania.
Torcik jabłkowy

Krok 1 z 10

Galaretki o smaku agrestowym rozpuść w 1 szklance wrzącej wody, a następnie pozostaw do ostudzenia.

Torcik jabłkowy

Krok 2 z 10

Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Połącz z zimną Galaretką o smaku agrestowym i cynamonem.

Torcik jabłkowy

Krok 3 z 10

Galaretkę o smaku pomarańczowym rozpuść w 1 szklance wody i schłodź.

Torcik jabłkowy

Krok 4 z 10

Jajka ubij z cukrem pudrem na parze, a następnie ostudź.

Torcik jabłkowy

Krok 5 z 10

Masło utrzyj.

Torcik jabłkowy

Krok 6 z 10

Do utartego masła dodawaj stopniowo masę jajeczną. Do masy dodaj jabłka z Galaretką o smaku agrestowym.

Torcik jabłkowy

Krok 7 z 10

0,5 szklanki wody zmieszaj z sokiem z cytryny i nasącz w niej biszkopty.

Torcik jabłkowy

Krok 8 z 10

Dno tortownicy wyłóż biszkoptami. Na biszkopty wyłóż masę jabłkową.

Torcik jabłkowy

Krok 9 z 10

Torcik polej Galaretką o smaku pomarańczowym WINIARY.

Torcik jabłkowy

Krok 10 z 10

Wstaw do lodówki do stężenia. Po 3 godzinach chłodzenia ciasto jest gotowe do podania.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Ciasto
  • Deser
  • Dzień Matki
  • Dzień ojca
  • Impreza
  • Jajka
  • Niski poziom soli
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Torcik z kaszy jaglanej z galaretką - bez pieczenia

    Torcik z kaszy jaglanej z galaretką - bez pieczenia

    2 godz 55 min Łatwy
  • Torcik morelowy bez pieczenia

    Torcik morelowy bez pieczenia

    2 godz 35 min Łatwy
  • Wiosenny torcik z kremem budyniowym i truskawkami blogera Kraina Sosny

    Wiosenny torcik z kremem budyniowym i truskawkami blogera Kraina Sosny

    1 godz 10 min Średni
  • Torcik porzeczkowo kokosowy z galaretką i porzeczkową glazurą blogerki Gotuję bo lubię

    Torcik porzeczkowo kokosowy z galaretką i porzeczkową glazurą blogerki Gotuję bo lubię

    15 godz 40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu