Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Tarte buraki z jabłkami

Tarte buraki z jabłkami

(0)
1 godz 41 min
Średni
Kup składniki
Marta Śliwicka
Marta Śliwicka burczymiwbrzuchu.pl
Jestem współautorką bloga burczymiwbrzuchu.pl i ebooka "Projekt surówka". Prowadzę profil na Instagramie @sliwkamarta, na którym dzielę się autorskimi przepisami. Dla marki WINIARY przygotowałam kilka specjalnych przepisów na sałatki i surówki. Prywatnie jestem wielką fanka Majonezu Dekoracyjnego WINIARY! :-)

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

1 porcja

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
6 
Buraki
3 
Jabłka
2  łyżek
Chrzan
2  łyżek
Majonez Dekoracyjny Winiary
4  łyżek
Ocet winny, malinowy, jabłkowy lub balsamiczny
1  łyżeczka
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
10.28 g
Węglowodany
113.88 g
Tłuszcze
32.22 g
Wartość energetyczna
752.64 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Tarte buraki z jabłkami to sałatka, która sprawdzi się o każdej porze roku. Wiosną i latem pojawi się na grillu, jesienią na imprezie domowej, zimą na świętach. Jak ją zrobić? To proste! Poznaj przepis na tarte buraczki z jabłkami.

Przygotowanie

101 min
  • Krok 1

    90 min
    Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Każdego buraka owiń folią aluminiową i umieść w brytfance. Piecz 1,5 godziny. Odstaw do ostygnięcia.
  • Krok 2

    10 min
    Gdy buraki ostygną, zetrzyj je na tarce do dużej miski. Zetrzyj również jabłka (bez gniazd nasiennych). Pomieszaj
  • Krok 3

    1 min
    Dopraw chrzanem, majonezem, octem, solą i pieprzem.
Tarte buraki z jabłkami

Krok 1 z 3

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Każdego buraka owiń folią aluminiową i umieść w brytfance. Piecz 1,5 godziny. Odstaw do ostygnięcia.

Tarte buraki z jabłkami

Krok 2 z 3

Gdy buraki ostygną, zetrzyj je na tarce do dużej miski. Zetrzyj również jabłka (bez gniazd nasiennych). Pomieszaj

Tarte buraki z jabłkami

Krok 3 z 3

Dopraw chrzanem, majonezem, octem, solą i pieprzem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
m miklosz

nigdy nie piecz w folii, aluminium to trucizna dla organizmu

Winiary
Expert

Miklosz, dziękujemy za komentarz.

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Sałatka
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pasztet z cukinii i marchewki z sosem czosnkowym

    Pasztet z cukinii i marchewki z sosem czosnkowym

    1 godz 40 min Łatwy
  • Chrzan kawalerski

    Chrzan kawalerski

    14 min Łatwy
  • Surówka z selera z gruszką

    Surówka z selera z gruszką

    10 min Łatwy
  • Śledź w kożuchu

    Śledź w kożuchu

    3 godz 50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu