Jestem współautorką bloga burczymiwbrzuchu.pl i ebooka "Projekt surówka". Prowadzę profil na Instagramie @sliwkamarta, na którym dzielę się autorskimi przepisami. Dla marki WINIARY przygotowałam kilka specjalnych przepisów na sałatki i surówki. Prywatnie jestem wielką fanka Majonezu Dekoracyjnego WINIARY! :-)
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Tarte buraki z jabłkami to sałatka, która sprawdzi się o każdej porze roku. Wiosną i latem pojawi się na grillu, jesienią na imprezie domowej, zimą na świętach. Jak ją zrobić? To proste! Poznaj przepis na tarte buraczki z jabłkami.
Przygotowanie
101 min
Krok 1
90 min
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Każdego buraka owiń folią aluminiową i umieść w brytfance. Piecz 1,5 godziny. Odstaw do ostygnięcia.
Krok 2
10 min
Gdy buraki ostygną, zetrzyj je na tarce do dużej miski. Zetrzyj również jabłka (bez gniazd nasiennych). Pomieszaj
Krok 3
1 min
Dopraw chrzanem, majonezem, octem, solą i pieprzem.
Krok 1
z
3
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Każdego buraka owiń folią aluminiową i umieść w brytfance. Piecz 1,5 godziny. Odstaw do ostygnięcia.
Krok 2
z
3
Gdy buraki ostygną, zetrzyj je na tarce do dużej miski. Zetrzyj również jabłka (bez gniazd nasiennych). Pomieszaj
Krok 3
z
3
Dopraw chrzanem, majonezem, octem, solą i pieprzem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
m
miklosz
nigdy nie piecz w folii, aluminium to trucizna dla organizmu
Komentarze 1