Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Tarta z warzywami i oscypkiem

(0)
1 godz 40 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Mienta
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  łyżek
Ketchup łagodny WINIARY
250  g
Mąka pszenna
125  g
Masło
2 
Jajko
1  łyżka
Śmietana 12%
0.5  łyżeczka
Sól
350  g
Warzywa mrożone
80  g
Oscypek
150  ml
Śmietana 12%
2 
Jajko
1  szczypta
Pieprz i sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
12.65 g
Węglowodany
37.4 g
Tłuszcze
11.29 g
Wartość energetyczna
295.89 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pyszna i prosta tarta świetnie nadaje się na obiad lub przekąskę dla większej ilości osób. Jest niezwykle smaczna i delikatna. Nie traci przy tym jednak na sytości. Słonawy posmak oscypka fantastycznie komponuje się z warzywami, co sprawia, że całość tworzy kompozycję idealną. Smacznego!

Przygotowanie

100 min
  • Krok 1

    35 min
    Mąkę siekamy z masłem, po czym dodajemy jajka i śmietanę. Zagniatamy na jednolite ciasto i wkładamy do zamrażarki na około 8 minut. Rozwałkowujemy cienko i wykładamy do formy. Nakłuwamy widelcem w kilku miejscach. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 10 minut.
  • Krok 2

    15 min
    Warzywa gotujemy na parze do miękkości i wykładamy je na podpieczony spód.
  • Krok 3

    10 min
    Śmietanę mieszamy z jajkami i przyprawiamy do smaku. Zalewamy warzywa. Wierzch posypujemy startym oscypkiem.
  • Krok 4

    40 min
    Pieczemy około 40 minut. Podajemy z Ketchupem Chili Ostrym WINIARY. Smacznego :)
Tarta z warzywami i oscypkiem

Krok 1 z 4

Składniki: Mąka pszenna, Masło, Jajko, Śmietana 12%

Mąkę siekamy z masłem, po czym dodajemy jajka i śmietanę. Zagniatamy na jednolite ciasto i wkładamy do zamrażarki na około 8 minut. Rozwałkowujemy cienko i wykładamy do formy. Nakłuwamy widelcem w kilku miejscach. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 10 minut.

Tarta z warzywami i oscypkiem

Krok 2 z 4

Warzywa gotujemy na parze do miękkości i wykładamy je na podpieczony spód.

Tarta z warzywami i oscypkiem

Krok 3 z 4

Składniki: Śmietana 12%, Jajko, Pieprz i sól

Śmietanę mieszamy z jajkami i przyprawiamy do smaku. Zalewamy warzywa. Wierzch posypujemy startym oscypkiem.

Tarta z warzywami i oscypkiem

Krok 4 z 4

Pieczemy około 40 minut. Podajemy z Ketchupem Chili Ostrym WINIARY. Smacznego :)

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Dodatek
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia francuska
  • Obiad
  • Popołudniowa przekąska
  • Słone ciasta / Słone tarty
  • Śmietana
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Mazurek wielkanocny z kremem budyniowym i białą czekoladą

    3 godz Łatwy
  • Torcik z przezroczystą galaretką i owocami

    7 godz 40 min Łatwy
  • Rogaliki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami

    1 godz 37 min Łatwy
  • Ciasto na pizzę bez drożdży

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu