Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Tarta z warzywami i oscypkiem

Tarta z warzywami i oscypkiem

(0)
1 godz 40 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Mienta

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  łyżek
Ketchup łagodny WINIARY
250  g
Mąka pszenna
125  g
Masło
2 
Jajko
1  łyżka
Śmietana 12%
0.5  łyżeczka
Sól
350  g
Warzywa mrożone
80  g
Oscypek
150  ml
Śmietana 12%
2 
Jajko
1  szczypta
Pieprz i sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
12.65 g
Węglowodany
37.4 g
Tłuszcze
11.29 g
Wartość energetyczna
295.89 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pyszna i prosta tarta świetnie nadaje się na obiad lub przekąskę dla większej ilości osób. Jest niezwykle smaczna i delikatna. Nie traci przy tym jednak na sytości. Słonawy posmak oscypka fantastycznie komponuje się z warzywami, co sprawia, że całość tworzy kompozycję idealną. Smacznego!

Przygotowanie

100 min
  • Krok 1

    35 min
    Mąkę siekamy z masłem, po czym dodajemy jajka i śmietanę. Zagniatamy na jednolite ciasto i wkładamy do zamrażarki na około 8 minut. Rozwałkowujemy cienko i wykładamy do formy. Nakłuwamy widelcem w kilku miejscach. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 10 minut.
  • Krok 2

    15 min
    Warzywa gotujemy na parze do miękkości i wykładamy je na podpieczony spód.
  • Krok 3

    10 min
    Śmietanę mieszamy z jajkami i przyprawiamy do smaku. Zalewamy warzywa. Wierzch posypujemy startym oscypkiem.
  • Krok 4

    40 min
    Pieczemy około 40 minut. Podajemy z Ketchupem Chili Ostrym WINIARY. Smacznego :)
Tarta z warzywami i oscypkiem

Krok 1 z 4

Składniki: Mąka pszenna, Masło, Jajko, Śmietana 12%

Mąkę siekamy z masłem, po czym dodajemy jajka i śmietanę. Zagniatamy na jednolite ciasto i wkładamy do zamrażarki na około 8 minut. Rozwałkowujemy cienko i wykładamy do formy. Nakłuwamy widelcem w kilku miejscach. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 10 minut.

Tarta z warzywami i oscypkiem

Krok 2 z 4

Warzywa gotujemy na parze do miękkości i wykładamy je na podpieczony spód.

Tarta z warzywami i oscypkiem

Krok 3 z 4

Składniki: Śmietana 12%, Jajko, Pieprz i sól

Śmietanę mieszamy z jajkami i przyprawiamy do smaku. Zalewamy warzywa. Wierzch posypujemy startym oscypkiem.

Tarta z warzywami i oscypkiem

Krok 4 z 4

Pieczemy około 40 minut. Podajemy z Ketchupem Chili Ostrym WINIARY. Smacznego :)

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Dodatek
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia francuska
  • Obiad
  • Popołudniowa przekąska
  • Słone ciasta / Słone tarty
  • Śmietana
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Mazurek wielkanocny z kremem budyniowym i białą czekoladą

    Mazurek wielkanocny z kremem budyniowym i białą czekoladą

    3 godz Łatwy
  • Czosnkowe miseczki chlebowe

    Czosnkowe miseczki chlebowe

    2 godz 58 min Łatwy
  • Torcik z przezroczystą galaretką i owocami

    Torcik z przezroczystą galaretką i owocami

    7 godz 40 min Łatwy
  • Rogaliki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami

    Rogaliki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami

    1 godz 37 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu