Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tarta z warzywami i oscypkiem

0
100 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 łyżek
Ketchup łagodny WINIARY
250 g
Mąka pszenna
125 g
Masło
2 
Jajko
1 łyżka
Śmietana 12%
0.5 łyżeczka
Sól
350 g
Warzywa mrożone
80 g
Oscypek
150 ml
Śmietana 12%
2 
Jajko
1 szczypta
Sól
1 szczypta
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
26.52 g
Węglowodany
37.39 g
Wartość energetyczna
430.27 kcal
Białko
12.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

100 min
Krok 1
35 min
Mąkę siekamy z masłem, po czym dodajemy jajka i śmietanę. Zagniatamy na jednolite ciasto i wkładamy do zamrażarki na około 8 minut. Rozwałkowujemy cienko i wykładamy do formy. Nakłuwamy widelcem w kilku miejscach. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 10 minut.
Krok 2
15 min
Warzywa gotujemy na parze do miękkości i wykładamy je na podpieczony spód.
Krok 3
10 min
Śmietanę mieszamy z jajkami i przyprawiamy do smaku. Zalewamy warzywa. Wierzch posypujemy startym oscypkiem.
Krok 4
40 min
Pieczemy około 40 minut. Podajemy z Ketchupem Chili Ostrym WINIARY. Smacznego :)
Tarta z warzywami i oscypkiem

Krok 1 z 4

Składniki: Mąka pszenna, Masło, Jajko, Śmietana 12%

Mąkę siekamy z masłem, po czym dodajemy jajka i śmietanę. Zagniatamy na jednolite ciasto i wkładamy do zamrażarki na około 8 minut. Rozwałkowujemy cienko i wykładamy do formy. Nakłuwamy widelcem w kilku miejscach. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 10 minut.

Tarta z warzywami i oscypkiem

Krok 2 z 4

Warzywa gotujemy na parze do miękkości i wykładamy je na podpieczony spód.

Tarta z warzywami i oscypkiem

Krok 3 z 4

Składniki: Śmietana 12%, Jajko, Sól, Pieprz

Śmietanę mieszamy z jajkami i przyprawiamy do smaku. Zalewamy warzywa. Wierzch posypujemy startym oscypkiem.

Tarta z warzywami i oscypkiem

Krok 4 z 4

Pieczemy około 40 minut. Podajemy z Ketchupem Chili Ostrym WINIARY. Smacznego :)

Pyszna i prosta tarta świetnie nadaje się na obiad lub przekąskę dla większej ilości osób. Jest niezwykle smaczna i delikatna. Nie traci przy tym jednak na sytości. Słonawy posmak oscypka fantastycznie komponuje się z warzywami, co sprawia, że całość tworzy kompozycję idealną. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika