Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Tarta z malinami i mascarpone

Tarta z malinami i mascarpone

(3)
1 godz 5 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Beatris

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1.25  szklanek
Mąka Tortowa
1  szczypta
Sól
2 
Żółtko
0.5  kostka
Margaryna
0.25  szklanka
Cukier
1  łyżka
Kakao ciemne
1  szklanka
Śmietanka kremówka
3  łyżek
Cukier wanilinowy WINIARY
250  g
Serek mascarpone
0.5  kg
Maliny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.04 g
Węglowodany
28.3 g
Tłuszcze
8.08 g
Wartość energetyczna
203.37 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Fantastyczny deser, który idealnie będzie smakował ze świeżymi malinami. Tarta, która szturmem zdobyła wielu fanów, w słodkim wariancie prezentuje się jeszcze lepiej. Jej smak świetnie skomponuje się z serkiem mascarpone, a świeże maliny na szczycie deseru, dodatkowo urzekną wszystkich domowników, szczególnie tych najmłodszych. Pycha!

Przygotowanie

65 min
  • Krok 1

    10 min
    Do mąki wsypać cukier, sól, kakao, dodać żółtka i palmę. Szybko zagnieść gładkie ciasto.
  • Krok 2

    30 min
    Ciasto cienko rozwałkować i wykleić nim dno i boki natłuszczonej foremki do tarty lub tortownicy. Dno gęsto ponakłuwać widelcem. Piec w 180 stopniach przez ok. 20-25 minut. Upieczone ciasto ostudzić.
  • Krok 3

    10 min
    Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier wanilinowy WINIARY i mascarpone.
  • Krok 4

    10 min
    Masą napełnić ostudzone ciasto, wyrównać powierzchnię.
  • Krok 5

    5 min
    Maliny dokładnie oczyścić. Ułożyć je gęsto na masie śmietanowo-serowej. Ciasto mocno schłodzić w lodówce.
Tarta z malinami i mascarpone

Krok 1 z 5

Do mąki wsypać cukier, sól, kakao, dodać żółtka i palmę. Szybko zagnieść gładkie ciasto.

Tarta z malinami i mascarpone

Krok 2 z 5

Ciasto cienko rozwałkować i wykleić nim dno i boki natłuszczonej foremki do tarty lub tortownicy. Dno gęsto ponakłuwać widelcem. Piec w 180 stopniach przez ok. 20-25 minut. Upieczone ciasto ostudzić.

Tarta z malinami i mascarpone

Krok 3 z 5

Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier wanilinowy WINIARY i mascarpone.

Tarta z malinami i mascarpone

Krok 4 z 5

Masą napełnić ostudzone ciasto, wyrównać powierzchnię.

Tarta z malinami i mascarpone

Krok 5 z 5

Maliny dokładnie oczyścić. Ułożyć je gęsto na masie śmietanowo-serowej. Ciasto mocno schłodzić w lodówce.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia włoska
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto WZ-ka

    Ciasto WZ-ka

    1 godz 42 min Łatwy
  • Ciasto z truskawkami i bezą

    Ciasto z truskawkami i bezą

    2 godz 18 min Łatwy
  • Tarta z malinami i bitą śmietaną

    Tarta z malinami i bitą śmietaną

    2 godz 10 min Łatwy
  • Ciasto zatapiane

    Ciasto zatapiane

    2 godz 15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu