Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tarta z malinami i mascarpone

(0)
1 godz 5 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Beatris
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1.25  szklanek
Mąka Tortowa
1  szczypta
Sól
2 
Żółtko
0.5  kostka
Margaryna
0.25  szklanka
Cukier
1  łyżka
Kakao ciemne
1  szklanka
Śmietanka Kremówka
3  łyżek
Cukier puder
250  g
Serek mascarpone
0.5  kg
Maliny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
6.77 g
Węglowodany
38.39 g
Tłuszcze
36.05 g
Wartość energetyczna
494.61 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
10 min
Do mąki wsypać cukier, sól, kakao, dodać żółtka i palmę. Szybko zagnieść gładkie ciasto.
Krok 2
30 min
Ciasto cienko rozwałkować i wykleić nim dno i boki natłuszczonej foremki do tarty lub tortownicy. Dno gęsto ponakłuwać widelcem. Piec w 180 stopniach przez ok. 20-25 minut. Upieczone ciasto ostudzić.
Krok 3
10 min
Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i mascarpone.
Krok 4
10 min
Masą napełnić ostudzone ciasto, wyrównać powierzchnię.
Krok 5
5 min
Maliny dokładnie oczyścić. Ułożyć je gęsto na masie śmietanowo-serowej. Ciasto mocno schłodzić w lodówce.
Tarta z malinami i mascarpone

Krok 1 z 5

Do mąki wsypać cukier, sól, kakao, dodać żółtka i palmę. Szybko zagnieść gładkie ciasto.

Tarta z malinami i mascarpone

Krok 2 z 5

Ciasto cienko rozwałkować i wykleić nim dno i boki natłuszczonej foremki do tarty lub tortownicy. Dno gęsto ponakłuwać widelcem. Piec w 180 stopniach przez ok. 20-25 minut. Upieczone ciasto ostudzić.

Tarta z malinami i mascarpone

Krok 3 z 5

Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i mascarpone.

Tarta z malinami i mascarpone

Krok 4 z 5

Masą napełnić ostudzone ciasto, wyrównać powierzchnię.

Tarta z malinami i mascarpone

Krok 5 z 5

Maliny dokładnie oczyścić. Ułożyć je gęsto na masie śmietanowo-serowej. Ciasto mocno schłodzić w lodówce.

Fantastyczny deser, który idealnie będzie smakował ze świeżymi malinami. Tarta, która szturmem zdobyła wielu fanów, w słodkim wariancie prezentuje się jeszcze lepiej. Jej smak świetnie skomponuje się z serkiem mascarpone, a świeże maliny na szczycie deseru, dodatkowo urzekną wszystkich domowników, szczególnie tych najmłodszych. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha