Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Tarta z budyniem, owocami i galaretką
Dodaj do CookBook

Tarta z budyniem, owocami i galaretką

(2)
4 godz 10 min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

16 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  opakowań
Budyń o smaku waniliowym WINIARY
900  ml
Mleko
20  g
Mąka pszenna pełnoziarnista
1.5  szklanek
Mąka pszenna
100  g
Masło
1 
Jajko
1  szczypta
Sól
0.5  szklanka
Cukier
0.5  szklanka
Cukier puder
1  opakowanie
Galaretka o smaku malinowym WINIARY
250  g
Owoce leśne (borówki, maliny, jeżyny)
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
28.1 g
Wartość energetyczna
231.6 kcal
Tłuszcze
8.1 g
Białko
4.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Tarta z budyniem, owocami i galaretką to doskonała propozycja na wiosenne i letnie spotkania przy kawie, ale też odpowiedni deser na specjalne okazje. Docenisz ją za kruche ciasto, delikatny krem na bazie Budyniu o smaku waniliowym WINIARY i owocowy smak Galaretki WINIARY. Możesz dodać do niej świeże owoce, które akurat masz pod ręką albo wykorzystać mrożone, jeśli świeże nie są jeszcze dostępne. Pewne jest to, że kiedy zaprosisz gości na degustację, nie skończy się ona na jednym kawałku!

Przygotowanie

250 min
  • Krok 1

    5 min
    Zacznij od przygotowania kruchego ciasta - mąkę (1,5 szklanki pszennej) połącz z masłem, cukrem pudrem i szczyptą soli. Posiekaj dokładnie.
  • Krok 2

    5 min
    Dodaj jajko i szybko zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i włóż na 30 minut do lodówki.
  • Krok 3

    5 min
    Po 30 minutach rozwałkuj je i włóż do tortownicy lub formy do tarty. Oblep ścianki naczynia, aby ciasto miało wysokie brzegi.
  • Krok 4

    1 min
    Ciasto ponakłuwaj widelcem na całej powierzchni.
  • Krok 5

    15 min
    Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz 15 minut. Następnie odstaw do wystygnięcia.
  • Krok 6

    5 min
    Galaretkę smak malinowy WINIARY rozpuść w 1,5 szklanki wrzątku i odstaw do wystudzenia.
  • Krok 7

    10 min
    W mleku rozprowadź zawartość opakowań Budyniu o smaku waniliowym WINIARY, mąkę pszenną pełnoziarnistą i cukier. Całość doprowadź do wrzenia i gotuj przez chwilę, cały czas mieszając. Odstaw do wystudzenia.
  • Krok 8

    5 min
    Masę budyniową rozprowadź na upieczonej tarcie. Następnie ułóż na niej owoce i zalej je tężejącą galaretką. Odstaw tartę do lodówki, żeby galaretka całkiem stężała.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Ogólna ocena

5.0 out of 5
5
Wszystkich ocen: 4
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
44
44
00
00
00
00

Opinie

5

Magda

Trzeba naprawdę wysoka formę do tarty...mi się już nie zmieściła galaretka...
Anonim (niezweryfikowany) 04/26/2024-04:34 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
  • 1
  • 1
5

Gosia

Ciasto uroslo i nie ma juz miejsca na budyn ,owoce I galaretkę.Co robić?
Anonim (niezweryfikowany) 04/21/2024-02:19 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
  • 1
  • 0

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Deser
  • Grill
  • Halloween
  • Jesień
  • Kuchnie świata
  • Niski poziom soli
  • Pieczenie
  • Poniżej 300 kcal
  • Urodziny
  • Wielkanoc

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tarta mięsna z papryką

    Tarta mięsna z papryką

    2 godz 15 min Łatwy
  • Marchewka tarta z jabłkiem

    Marchewka tarta z jabłkiem

    10 min Łatwy
  • Leniwe z bułką tartą

    Leniwe z bułką tartą

    42 min Łatwy
  • Tartaletki czekoladowo - budyniowe z jagodami

    Tartaletki czekoladowo - budyniowe z jagodami

    1 godz Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu