Tarta dyniowa to jeden z jesiennych deserów, którego nie może zabraknąć w menu. To ciasto super sprawdza się na co dzień i na specjalne okazje. Chcesz zaskoczyć nowym wypiekiem rodzinę i przyjaciół? Koniecznie sprawdź, jak przygotować tartę z dynią na słodko.
Tarta z dynią – jesienny deser na poprawę humoru
Kruche ciasto, w połączeniu z kremowym, dyniowym nadzieniem tworzy deser, który zachwyca nie tylko wizualnie, ale i smakowo. Podstawą tarty jest kruche ciasto – my korzystamy z gotowego ciasta, które możesz kupić w sklepie. Ale jeśli chcesz, możesz przygotować to ciasto samodzielnie. Wystarczy je tylko zapiec w piekarniku i wyłożyć na wierch przygotowane wcześnie nadzienie z dyni zanurzonej w syropie cukrowym. Upieczone ciasto jest delikatne, lekko kruszące się i doskonale kontrastuje z kremowym, słodkim nadzieniem. Gotową tartę dyniową możesz posypać kruszonymi pistacjami, które będą przyjemnie chrupać przy każdym kęsie.
Tarta dyniowa dla całej rodziny
Tarta z dynią na słodko możesz przygotować dla swoich bliskich na co dzień lub na specjalne okazje, np. na święta lub rodzinne uroczystości. Przekonaj się, jak pyszny to deser. Smacznego!
Komentarze 0