Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Tajski makaron z masłem orzechowym
Dodaj do CookBook

Tajski makaron z masłem orzechowym

(0)
40 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
WINIARY Bulion wołowy
350  g
Makaron Wstążki
4  ząbków
Czosnek
1  łyżka
Sos sojowy
0.4  łyżeczka
Chili
1  łyżka
Korzeń imbiru
1 
Marchewka
1 
Papryka czerwona
1  pęczek
Szczypiorek
100  g
Orzeszki ziemne prażone solone
2  łyżek
Masło orzechowe
2  łyżek
Sok z limonki
1.1  l
Woda
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
154.3 g
Wartość energetyczna
1091.3 kcal
Tłuszcze
41.1 g
Białko
43 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Smaczny i niebanalny obiad dla dwojga w pół godziny? Coś prostego, ale efektownego? Tagliatelle z masłem orzechowym, czyli klasyczny włoski makaron przyrządzony po tajsku z sosem sojowym, imbirem, papryką chili i warzywami to super pomysł! Tagliatelle z warzywami i masłem orzechowym jest smakowite nie tylko dzięki kostce Rosołu wołowego WINIARY, nadającej duszonym składnikom wyborny smak i aromat. Wyjątkowy tajski makaron podawaj z porcją orzeszków i szczypiorkiem.

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    5 min
    Marchewkę umyj, obierz i pokrój w zapałki.
  • Krok 2

    5 min
    Słodką paprykę i szczypiorek umyj, następnie pokrój w paski.
  • Krok 3

    2 min
    Czosnek drobno posiekaj.
  • Krok 4

    3 min
    Wszystkie składniki poza sokiem z limonki, orzeszkami, połową szczypiorku i Bulionem wołowym WINIARY umieść w szerokim rondlu lub dużej patelni. Zalej składniki zimną wodą.
  • Krok 5

    10 min
    Całość zagotuj na średnim ogniu, dodaj Bulion wołowy WINIARY.
  • Krok 6

    10 min
    Następnie zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia jeszcze około 10 minut mieszając co 2 minuty.
  • Krok 7

    2 min
    Po tym czasie makaron powinien być już ugotowany, a bulion zredukowany. Na koniec dodaj sok z limonki.
  • Krok 8

    3 min
    Podawaj z pokruszonymi orzeszkami z ziemnymi i szczypiorkiem.
Tajski makaron z masłem orzechowym

Krok 1 z 8

Marchewkę umyj, obierz i pokrój w zapałki.

Tajski makaron z masłem orzechowym

Krok 2 z 8

Słodką paprykę i szczypiorek umyj, następnie pokrój w paski.

Tajski makaron z masłem orzechowym

Krok 3 z 8

Czosnek drobno posiekaj.

Tajski makaron z masłem orzechowym

Krok 4 z 8

Wszystkie składniki poza sokiem z limonki, orzeszkami, połową szczypiorku i Bulionem wołowym WINIARY umieść w szerokim rondlu lub dużej patelni. Zalej składniki zimną wodą.

Tajski makaron z masłem orzechowym

Krok 5 z 8

Całość zagotuj na średnim ogniu, dodaj Bulion wołowy WINIARY.

Tajski makaron z masłem orzechowym

Krok 6 z 8

Następnie zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia jeszcze około 10 minut mieszając co 2 minuty.

Tajski makaron z masłem orzechowym

Krok 7 z 8

Po tym czasie makaron powinien być już ugotowany, a bulion zredukowany. Na koniec dodaj sok z limonki.

Tajski makaron z masłem orzechowym

Krok 8 z 8

Podawaj z pokruszonymi orzeszkami z ziemnymi i szczypiorkiem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Opinie

4

Paulina

Świetny przepis. Danie robi się naprawdę szybko, a smak niczym z tajskiej restauracji. Świetne zastosowanie dla masła orzechowego w słonych potrawach
Anonim (niezweryfikowany) 03/16/2023-12:17 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 05/09/2023-04:36 CEST
Dziękujemy i pozdrawiamy!

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Danie główne
  • Dla dwojga
  • Jesień
  • Kolacja
  • Kuchnia azjatycka
  • Kuchnia chińska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Lunch
  • Makaron
  • Na co dzień
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Pełny posiłek
  • Popołudniowa przekąska
  • Randka
  • Uroczystość
  • Warzywa
  • Weekend
  • Z makaronem
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tajskie zielone curry z warzywami i kurczakiem

    Tajskie zielone curry z warzywami i kurczakiem

    18 min Łatwy
  • Tajskie zielone curry z warzywami

    Tajskie zielone curry z warzywami

    13 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu