Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tajski makaron z masłem orzechowym

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

350 g
Makaron Wstążki
4 ząbków
Czosnek
1 łyżka
Sos sojowy
0.4 łyżeczka
Chili
1 łyżka
Korzeń imbiru
1 
Marchewka
1 
Papryka czerwona
1 pęczek
Szczypiorek
100 g
Orzeszki ziemne prażone solone
2 łyżek
Masło orzechowe
2 łyżek
Sok z limonki
1.1 l
Woda

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
41.11 g
Wartość energetyczna
1091.33 kcal
Białko
42.97 g
Węglowodany
154.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
5 min
Marchewkę umyj, obierz i pokrój w zapałki.
Krok 2
5 min
Słodką paprykę i szczypiorek umyj, następnie pokrój w paski.
Krok 3
2 min
Czosnek drobno posiekaj.
Krok 4
3 min
Wszystkie składniki poza sokiem z limonki, orzeszkami, połową szczypiorku i Bulionem wołowym WINIARY umieść w szerokim rondlu lub dużej patelni. Zalej składniki zimną wodą.
Krok 5
10 min
Całość zagotuj na średnim ogniu, dodaj Bulion wołowy WINIARY.
Krok 6
10 min
Następnie zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia jeszcze około 10 minut mieszając co 2 minuty.
Krok 7
2 min
Po tym czasie makaron powinien być już ugotowany, a bulion zredukowany. Na koniec dodaj sok z limonki.
Krok 8
3 min
Podawaj z pokruszonymi orzeszkami z ziemnymi i szczypiorkiem.
Tajski makaron z masłem orzechowym

Krok 1 z 8

Marchewkę umyj, obierz i pokrój w zapałki.

Tajski makaron z masłem orzechowym

Krok 2 z 8

Słodką paprykę i szczypiorek umyj, następnie pokrój w paski.

Tajski makaron z masłem orzechowym

Krok 3 z 8

Czosnek drobno posiekaj.

Tajski makaron z masłem orzechowym

Krok 4 z 8

Wszystkie składniki poza sokiem z limonki, orzeszkami, połową szczypiorku i Bulionem wołowym WINIARY umieść w szerokim rondlu lub dużej patelni. Zalej składniki zimną wodą.

Tajski makaron z masłem orzechowym

Krok 5 z 8

Całość zagotuj na średnim ogniu, dodaj Bulion wołowy WINIARY.

Tajski makaron z masłem orzechowym

Krok 6 z 8

Następnie zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia jeszcze około 10 minut mieszając co 2 minuty.

Tajski makaron z masłem orzechowym

Krok 7 z 8

Po tym czasie makaron powinien być już ugotowany, a bulion zredukowany. Na koniec dodaj sok z limonki.

Tajski makaron z masłem orzechowym

Krok 8 z 8

Podawaj z pokruszonymi orzeszkami z ziemnymi i szczypiorkiem.

Smaczny i niebanalny obiad dla dwojga w pół godziny? Coś prostego, ale efektownego? Tagliatelle z masłem orzechowym, czyli klasyczny włoski makaron przyrządzony po tajsku z sosem sojowym, imbirem, papryką chili i warzywami to super pomysł! Tagliatelle z warzywami i masłem orzechowym jest smakowite nie tylko dzięki kostce Rosołu wołowego WINIARY, nadającej duszonym składnikom wyborny smak i aromat. Wyjątkowy tajski makaron podawaj z porcją orzeszków i szczypiorkiem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika