Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
6
porcji
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wiosna i sezon grillowy to czas, kiedy niemal każde spotkanie towarzyskie odbywa się wokół grilla. Pełne smaku i aromatu soczyste karkówki, skrzydełka i szaszłyki najlepiej smakują w towarzystwie tradycyjnych dodatków – ketchupu lub musztardy – kto z nas nie wyobraża sobie uczty na grillu bez tych dodatków? A sos czosnkowy? Szaszłyki z mielonego mięsa z Sosem Czosnkowym WINIARY to idealny przepis dla osób, które są zwolennikami tradycyjnych potraw na grilla i cenią sobie moc smakowitych sosów, które sprawiają, że mięso nabiera jeszcze bardziej intensywnego smaku. Dowiedz się, jaki jest nasz sposób na szaszłyki z mielonego mięsa z sosem czosnkowym!
Przygotowanie
37 min
Krok 1
15 min
Mięso przełóż do miski, dodaj drobniutko posiekaną cebulę, starty czosnek i pozostałe przyprawy. Dokładnie wymieszaj.
Krok 2
10 min
Z mięsa formuj podłużne kotleciki i nadziewaj je na patyczki lub szpadki do szaszłyków.
Krok 3
10 min
Piecz na rozgrzanym grillu przez kilka minut z każdej strony, aż mięso będzie upieczone w środku.
Krok 4
2 min
Podawaj z Sosem Czosnkowym WINIARY.
Krok 1
z
4
Mięso przełóż do miski, dodaj drobniutko posiekaną cebulę, starty czosnek i pozostałe przyprawy. Dokładnie wymieszaj.
Krok 2
z
4
Z mięsa formuj podłużne kotleciki i nadziewaj je na patyczki lub szpadki do szaszłyków.
Krok 3
z
4
Piecz na rozgrzanym grillu przez kilka minut z każdej strony, aż mięso będzie upieczone w środku.
Krok 4
z
4
Podawaj z Sosem Czosnkowym WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0