Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W garnku zagotowuję 1 l wody, dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki, kawałek pora, starte na tarce marchewkę, pietruszkę i seler.
Ząbki czosnku rozgniatam lekko nożem, obieram ze skórki, dodaję do garnka.
Dodaję ziele angielskie, listek laurowy, gałązkę natki pietruszki, gotuję 15 minut.
W tym czasie ogórki blenduję za pomocą blendera.
Zupę ogórkową Jak u Mamy Winiary rozprowadzam w 0,5 l zimnej wody, dodaję do garnka, zagotowuję ciągle mieszając i gotuję 5 minut.
Pod koniec gotowania dodaję zblendowane ogórki, zagotowuję.
Po zestawieniu z płyty można dodać do zupy ogórkowej zahartowaną śmietanę.
Zupę ogórkową przed podaniem posypuję świeżo posiekanym koperkiem.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0