Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Surówka z włoskiej kapusty

(0)
40min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500  g
Kapusta włoska
1 
Por (biała część)
1 
Marchewka
1 
2  łyżek
Rodzynki
trochę
Sok z cytryny
trochę
Sól
trochę
Cukier
2  łyżek
Płatki migdałowe

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
4.62 g
Węglowodany
26.19 g
Tłuszcze
17.06 g
Wartość energetyczna
258.34 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
10 min
Kapustę poszatkuj, marchew, por i jabłko obierz.
Krok 2
10 min
Marchew i jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
5 min
Por pokrój w półkrążki.
Krok 4
5 min
Połącz wszystkie składniki sałatki z Majonezem.
Krok 5
5 min
Dopraw do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.
Krok 6
5 min
Płatki migdałowe zrumień na suchej patelni i posyp nimi surówkę.
Surówka z włoskiej kapusty

Krok 1 z 6

Kapustę poszatkuj, marchew, por i jabłko obierz.

Surówka z włoskiej kapusty

Krok 2 z 6

Marchew i jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Surówka z włoskiej kapusty

Krok 3 z 6

Por pokrój w półkrążki.

Surówka z włoskiej kapusty

Krok 4 z 6

Połącz wszystkie składniki sałatki z Majonezem.

Surówka z włoskiej kapusty

Krok 5 z 6

Dopraw do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.

Surówka z włoskiej kapusty

Krok 6 z 6

Płatki migdałowe zrumień na suchej patelni i posyp nimi surówkę.

Kolorową sałatkę z włoskiej kapusty przygotowujemy ze świeżych warzyw i owoców – młodej kapusty, marchewki startej na grubych oczkach, poszatkowanego pora, jabłka i rodzynek. Wszystko to skrapiamy sokiem z cytryn i łączymy z Majonezem Omega 3:6 WINIARY. Kolorową sałatkę warzywną udekoruj sprażonymi płatkami migdałów i zajadaj jako lekką przekąskę!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha