Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kolorową sałatkę z włoskiej kapusty przygotowujemy ze świeżych warzyw i owoców – młodej kapusty, marchewki startej na grubych oczkach, poszatkowanego pora, jabłka i rodzynek. Wszystko to skrapiamy sokiem z cytryn i łączymy z Majonezem Omega 3:6 WINIARY. Kolorową sałatkę warzywną udekoruj sprażonymi płatkami migdałów i zajadaj jako lekką przekąskę!
Przygotowanie
40 min
Krok 1
10 min
Kapustę poszatkuj, marchew, por i jabłko obierz.
Krok 2
10 min
Marchew i jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
5 min
Por pokrój w półkrążki.
Krok 4
5 min
Połącz wszystkie składniki sałatki z Majonezem.
Krok 5
5 min
Dopraw do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.
Krok 6
5 min
Płatki migdałowe zrumień na suchej patelni i posyp nimi surówkę.
Krok 1
z
6
Kapustę poszatkuj, marchew, por i jabłko obierz.
Krok 2
z
6
Marchew i jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
z
6
Por pokrój w półkrążki.
Krok 4
z
6
Połącz wszystkie składniki sałatki z Majonezem.
Krok 5
z
6
Dopraw do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.
Krok 6
z
6
Płatki migdałowe zrumień na suchej patelni i posyp nimi surówkę.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0