Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Surówka z młodej kapusty włoskiej z majonezem

(0)
14min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Papryka czerwona
100  g
Jogurt grecki
trochę
Sok z cytryny
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
2  łyżek
Koperek posiekany
trochę
Cukier
1 
Kapusta włoska

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
10.88 g
Węglowodany
28.82 g
Tłuszcze
16.02 g
Wartość energetyczna
274.83 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

14 min
Krok 1
10 min
Kapustę drobno poszatkuj, paprykę oczyść i pokrój w drobną kostkę, przełóż do miski.
Krok 2
2 min
Dodajemy Majonez Omega 3:6 wymieszany z jogurtem greckim i koperkiem.
Krok 3
2 min
Sałatkę dopraw solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.
Surówka z młodej kapusty włoskiej z majonezem

Krok 1 z 3

Kapustę drobno poszatkuj, paprykę oczyść i pokrój w drobną kostkę, przełóż do miski.

Surówka z młodej kapusty włoskiej z majonezem

Krok 2 z 3

Dodajemy Majonez Omega 3:6 wymieszany z jogurtem greckim i koperkiem.

Surówka z młodej kapusty włoskiej z majonezem

Krok 3 z 3

Sałatkę dopraw solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.

Chrupiący, letni przysmak do dań z grilla lub zwykłego obiadu: surówka z młodej kapusty włoskiej z majonezem. Dodamy do niej czerwoną paprykę, siekany koperek oraz przepyszny sos z Majonezem Omega 3:6 WINIARY i jogurtem greckim. Podajemy do mięs z grilla z bagietką lub z ziemniakami i porcją mięsa na obiad.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha