Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Biała kapusta jest bogata w witaminę C, która wspiera układ odpornościowy i reguluje trawienie. Dodatkowo, 100 gramów tego warzywa zapewnia 40% zapotrzebowania na witaminę K, która poprawia krzepliwość krwi - zdrowie to tylko jeden powód, dla którego warto ją jeść. Warzywo daje wiele możliwości przygotowywania sałatek i surówek. Surówka z kapusty z kukurydzą i żurawiną to jedna z propozycji. Możesz ją zjeść samodzielnie, jako zdrową i sycącą przekąskę między posiłkami lub jako dodatek - do kotletów, smażonej ryby czy pieczonego mięsa. Surówka z kapusty z kukurydzą i żurawiną uzupełni poziom witamin całej rodziny. Dzięki dodatkowi słodkiej żurawiny i kukurydzy polubią ją wszyscy. Sprawdź również inne propozycje surówek i sałatek z białą kapustą na Winiary.pl i eksperymentuj z nią w swojej kuchni.
Przygotowanie
10 min
Krok 1
3 min
Marchewkę obierz ze skórki i zetrzyj na tarce. Wrzuć do dużej miski.
Krok 2
5 min
Pokrój kapustę w piórka i dodaj do miski z marchewką.
Krok 3
2 min
Dodaj kukurydzę, żurawinę, majonez, sok z cytryny i sól. Dobrze wymieszaj.
Krok 1
z
3
Marchewkę obierz ze skórki i zetrzyj na tarce. Wrzuć do dużej miski.
Krok 2
z
3
Pokrój kapustę w piórka i dodaj do miski z marchewką.
Krok 3
z
3
Dodaj kukurydzę, żurawinę, majonez, sok z cytryny i sól. Dobrze wymieszaj.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0