Surówka z kalarepy
22min
Łatwy
2 łyżek
6
Kalarepa
4
Młode marchewki
200 g
Młoda Kapusta
3 łyżeczek
Przyprawa do sałatek
1 trochę
Pieprz
2 łyżek
Posiekany szczypiorek
.
Wartości odżywcze
Białko
3.43 g
Węglowodany
13.1 g
Tłuszcze
6.92 g
Wartość energetyczna
117.84 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
22 min
Krok 1
10 min
Kalarepę obieramy ze skóry.Marchewki także obieramy.Kapustę szatkujemy.Szczypior myjemy i drobno kroimy.
Krok 2
5 min
Kalarepy i marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Krok 3
5 min
Łączymy z kapustą i szczypiorem.Dodajemy majonez.Doprawiamy do smaku przyprawą do sałatek i pieprzem.
Krok 4
2 min
Surówka idealna do ziemniaczków czy jako dodatek do dań z grilla.
Surówka jest obowiązkowym dodatkiem tradycyjnego polskiego obiadu. W tej wersji masz szansę poznać przepis na pyszną surówkę z kalarepy. Za ciekawy smak potrawy odpowiadają specjalnie dobrane proporcje warzyw i przypraw, które polane zostały . A może kalarepa zawita i na Twój stół?
Komentarze 0