Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Surówka jest obowiązkowym dodatkiem tradycyjnego polskiego obiadu. W tej wersji masz szansę poznać przepis na pyszną surówkę z kalarepy. Za ciekawy smak potrawy odpowiadają specjalnie dobrane proporcje warzyw i przypraw, które polane zostały . A może kalarepa zawita i na Twój stół?
Przygotowanie
22 min
Krok 1
10 min
Kalarepę obieramy ze skóry.Marchewki także obieramy.Kapustę szatkujemy.Szczypior myjemy i drobno kroimy.
Krok 2
5 min
Kalarepy i marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Krok 3
5 min
Łączymy z kapustą i szczypiorem.Dodajemy majonez.Doprawiamy do smaku przyprawą do sałatek i pieprzem.
Krok 4
2 min
Surówka idealna do ziemniaczków czy jako dodatek do dań z grilla.
Krok 1
z
4
Kalarepę obieramy ze skóry.Marchewki także obieramy.Kapustę szatkujemy.Szczypior myjemy i drobno kroimy.
Krok 2
z
4
Kalarepy i marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Krok 3
z
4
Łączymy z kapustą i szczypiorem.Dodajemy majonez.Doprawiamy do smaku przyprawą do sałatek i pieprzem.
Krok 4
z
4
Surówka idealna do ziemniaczków czy jako dodatek do dań z grilla.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0