Surówka z dyni, cebuli i jabłka
15min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
1.39 g
Węglowodany
21.12 g
Tłuszcze
9.35 g
Wartość energetyczna
162.44 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
15 min
Krok 1
5 min
Oliwę wlać do miseczki, dodać musztardę, sól i pieprz, dokładnie wymieszać.
Krok 2
5 min
Dynię obrać ze skórki, usunąć miąższ i razem z ogórkami zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cebulę drobno posiekać.
Krok 3
5 min
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny. Wszystkie składniki wymieszać z oliwą.
Surówka z dyni, cebuli i jabłka to świetna propozycja na posiłek bogaty w wartości odżywcze. Surówka będzie idealnym dopełnieniem codziennego obiadu, jak również samodzielnym daniem na kolację z kromką chrupiącego pieczywa. Wypróbuj koniecznie przepis na smakowitą surówkę z dyni, cebuli i jabłka.
Komentarze 0