Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i porem
20min
Łatwy
5 łyżek
1 główka
Kapusta czerwona
4
Jabłka
2
Por (biała część)
3 łyżek
Jogurt naturalny
1 pęczek
Natka pietruszki
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
3.65 g
Węglowodany
29.91 g
Tłuszcze
17.68 g
Wartość energetyczna
278.17 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
15 min
Kapustę obieram ze zwiędłych liści, szatkuję dość drobno. Por siekam bardzo drobno, jabłka kroję w małą kostkę.
Krok 2
3 min
Mieszam wszystko z majonezem, jogurtem. Dodaję posiekany pęczek pietruszki.
Krok 3
2 min
Doprawiam solą i pieprzem. Mieszam dokładnie.
Wręcz banalna, a niezwykle smakowita surówka z czerwonej kapusty. Tak niewiele wystarczy, aby było smakowicie!
Komentarze 0