
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Surówka z cukinii, marchewki i jabłka

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
10 minKrok 3
10 minKrok 4
5 minKrok 1 z 4
Cukinie umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, oprószyć solą, wymieszać a po chwili odcisnąć.
Krok 2 z 4
Por pokroić w pół krążki, sparzyć wrzącą wodą, odcisnąć.
Krok 3 z 4
Jabłko i marchewki obrać, z jabłka usunąć gniazda nasienne i razem z kiszonymi ogórkami zetrzeć na grubej tarce.
Krok 4 z 4
Wszystkie składniki połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0