Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Surówka z cukinii, marchewki i jabłka to propozycja na smaczny i kolorowy dodatek do drugiego dania. Cukinia w takiej postaci na pewno zachwyci każdego fana tego smacznego warzywa. W połączeniu ze słodkim jabłkiem, marchewką i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY stworzy wyjątkowo apetyczny zestaw smaków.
Przygotowanie
35 min
Krok 1
10 min
Cukinie umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, oprószyć solą, wymieszać a po chwili odcisnąć.
Krok 2
10 min
Por pokroić w pół krążki, sparzyć wrzącą wodą, odcisnąć.
Krok 3
10 min
Jabłko i marchewki obrać, z jabłka usunąć gniazda nasienne i razem z kiszonymi ogórkami zetrzeć na grubej tarce.
Krok 4
5 min
Wszystkie składniki połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.
Krok 1
z
4
Cukinie umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, oprószyć solą, wymieszać a po chwili odcisnąć.
Krok 2
z
4
Por pokroić w pół krążki, sparzyć wrzącą wodą, odcisnąć.
Krok 3
z
4
Jabłko i marchewki obrać, z jabłka usunąć gniazda nasienne i razem z kiszonymi ogórkami zetrzeć na grubej tarce.
Krok 4
z
4
Wszystkie składniki połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0