Sos z serka topionego z ziołami
12min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
28.14 g
Węglowodany
15.2 g
Tłuszcze
64.67 g
Wartość energetyczna
752.8 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
12 min
Krok 1
2 min
Mleko wlać do rondla, podgrzać.
Krok 2
5 min
Dodać topiony serek, mieszając gotować przez kilka minut.
Krok 3
5 min
Następnie dodać zioła, przyprawić do smaku przyprawą maggi i ziarenkami, zagotować.
Jeśli lubisz warzywa na parze, ale nie masz pomysłu, z jakim sosem je podać, spróbuj przepisu na sos z serka topionego z ziołami. Wystarczy ci do niego mleko, serek topiony i dodatki, m.in. Przyprawa w płynie MAGGI. Sos z serka topionego jest niezwykle aromatyczny, a to za sprawą dodatku suszonych ziół – bazylii, tymianku i rozmarynu.
Komentarze 0