Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sos gulaszowy
Dodaj do CookBook

Sos gulaszowy

(1)
42 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Sos pieczeniowy ciemny WINIARY
1  kg
Wołowina
2 
Cebula
0.5 
Papryka czerwona
5 
Pieczarki
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
5.2 g
Wartość energetyczna
342.1 kcal
Tłuszcze
7.5 g
Białko
59.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Chyba nic nie jest w stanie wydobyć z mięsa głębi smaku tak, jak dobrze doprawiony sos gulaszowy. Do przygotowania naszego sosu potrzebujemy bazy w postaci wołowego gulaszu, papryki, pieczarek i cebuli. Całość smaku podkreśli Sos pieczeniowy ciemny Na Każdy Dzień WINIARY. Takie połączenie pomoże nam stworzyć pyszne danie z gulaszem, które nada się zarówno na obiad jak i na wystawną kolację z rodziną. Brzmi kusząco, prawda?

Przygotowanie

42 min
  • Krok 1

    5 min
    Cebule obierz i zeszklij na oleju.
  • Krok 2

    5 min
    Pieczarki obierz, pokrój i dorzuć do cebuli.
  • Krok 3

    10 min
    Na drugiej patelni usmaż mięso, podlej je wodą, przykryj.
  • Krok 4

    5 min
    Dorzuć do mięsa pieczarki z cebulą, wymieszaj.
  • Krok 5

    15 min
    Pokrój paprykę, po 20 minutach dorzuć do mięsa. Wsyp zawartość Sosu i zagęść mąką, dopraw do smaku.
  • Krok 6

    2 min
    Możesz podawać na plackach ziemniaczanych albo w oddzielnej miseczce.
Sos gulaszowy

Krok 1 z 6

Cebule obierz i zeszklij na oleju.

Sos gulaszowy

Krok 2 z 6

Pieczarki obierz, pokrój i dorzuć do cebuli.

Sos gulaszowy

Krok 3 z 6

Na drugiej patelni usmaż mięso, podlej je wodą, przykryj.

Sos gulaszowy

Krok 4 z 6

Dorzuć do mięsa pieczarki z cebulą, wymieszaj.

Sos gulaszowy

Krok 5 z 6

Pokrój paprykę, po 20 minutach dorzuć do mięsa. Wsyp zawartość Sosu i zagęść mąką, dopraw do smaku.

Sos gulaszowy

Krok 6 z 6

Możesz podawać na plackach ziemniaczanych albo w oddzielnej miseczce.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
22
00
00
00
00

Opinie

5

Magdalena

wow super!
Anonim (niezweryfikowany) 04/04/2024-04:46 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 04/15/2024-04:11 CEST
Dziękujemy za Twoją opinię. Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia! 😊

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Jesień
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Pełny posiłek
  • Przyjazny dla Keto
  • Rodzinny posiłek
  • Warzywa
  • Weekend
  • Zima
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa rybna z pieczonego łososia z serkiem mascarpone

    Zupa rybna z pieczonego łososia z serkiem mascarpone

    1 godz 24 min Trudny
  • Bajgiel z wędzonym łososiem

    Bajgiel z wędzonym łososiem

    16 min Łatwy
  • Szaszłyki z łososia w formie tacos

    Szaszłyki z łososia w formie tacos

    30 min Łatwy
  • Chrupiący Kurczak Jalapeño z Frytkami w Air Fryer i Sosami WINIARY

    Chrupiący Kurczak Jalapeño z Frytkami w Air Fryer i Sosami WINIARY

    50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu