Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sos gulaszowy

0
42 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY Sos Pieczeniowy Ciemny
1 kg
Wołowina
2 
Cebula
0.5 
Papryka czerwona
5 
Pieczarki
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
58.93 g
Węglowodany
5.15 g
Tłuszcze
6.94 g
Wartość energetyczna
317.53 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

42 min
Krok 1
5 min
Cebule obierz i zeszklij na oleju.
Krok 2
5 min
Pieczarki obierz, pokrój i dorzuć do cebuli.
Krok 3
10 min
Na drugiej patelni usmaż mięso, podlej je wodą, przykryj.
Krok 4
5 min
Dorzuć do mięsa pieczarki z cebulą, wymieszaj.
Krok 5
15 min
Pokrój paprykę, po 20 minutach dorzuć do mięsa. Wsyp zawartość Sosu i zagęść mąką, dopraw do smaku.
Krok 6
2 min
Możesz podawać na plackach ziemniaczanych albo w oddzielnej miseczce.
Sos gulaszowy

Krok 1 z 6

Cebule obierz i zeszklij na oleju.

Sos gulaszowy

Krok 2 z 6

Pieczarki obierz, pokrój i dorzuć do cebuli.

Sos gulaszowy

Krok 3 z 6

Na drugiej patelni usmaż mięso, podlej je wodą, przykryj.

Sos gulaszowy

Krok 4 z 6

Dorzuć do mięsa pieczarki z cebulą, wymieszaj.

Sos gulaszowy

Krok 5 z 6

Pokrój paprykę, po 20 minutach dorzuć do mięsa. Wsyp zawartość Sosu i zagęść mąką, dopraw do smaku.

Sos gulaszowy

Krok 6 z 6

Możesz podawać na plackach ziemniaczanych albo w oddzielnej miseczce.

Chyba nic nie jest w stanie wydobyć z mięsa głębi smaku tak, jak dobrze doprawiony sos gulaszowy. Do przygotowania naszego sosu potrzebujemy bazy w postaci wołowego gulaszu, papryki, pieczarek i cebuli. Całość smaku podkreśli Sos pieczeniowy ciemny Na Każdy Dzień WINIARY. Takie połączenie pomoże nam stworzyć pyszne danie z gulaszem, które nada się zarówno na obiad jak i na wystawną kolację z rodziną. Brzmi kusząco, prawda?
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika