Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sos gulaszowy

1
42min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary.pl
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  opakowanie
WINIARY Sos Pieczeniowy Ciemny
1  kg
Wołowina
2 
Cebula
0.5 
Papryka czerwona
5 
Pieczarki
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
58.93 g
Węglowodany
5.15 g
Tłuszcze
6.94 g
Wartość energetyczna
317.53 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

42 min
Krok 1
5 min
Cebule obierz i zeszklij na oleju.
Krok 2
5 min
Pieczarki obierz, pokrój i dorzuć do cebuli.
Krok 3
10 min
Na drugiej patelni usmaż mięso, podlej je wodą, przykryj.
Krok 4
5 min
Dorzuć do mięsa pieczarki z cebulą, wymieszaj.
Krok 5
15 min
Pokrój paprykę, po 20 minutach dorzuć do mięsa. Wsyp zawartość Sosu i zagęść mąką, dopraw do smaku.
Krok 6
2 min
Możesz podawać na plackach ziemniaczanych albo w oddzielnej miseczce.
Sos gulaszowy

Krok 1 z 6

Cebule obierz i zeszklij na oleju.

Sos gulaszowy

Krok 2 z 6

Pieczarki obierz, pokrój i dorzuć do cebuli.

Sos gulaszowy

Krok 3 z 6

Na drugiej patelni usmaż mięso, podlej je wodą, przykryj.

Sos gulaszowy

Krok 4 z 6

Dorzuć do mięsa pieczarki z cebulą, wymieszaj.

Sos gulaszowy

Krok 5 z 6

Pokrój paprykę, po 20 minutach dorzuć do mięsa. Wsyp zawartość Sosu i zagęść mąką, dopraw do smaku.

Sos gulaszowy

Krok 6 z 6

Możesz podawać na plackach ziemniaczanych albo w oddzielnej miseczce.

Chyba nic nie jest w stanie wydobyć z mięsa głębi smaku tak, jak dobrze doprawiony sos gulaszowy. Do przygotowania naszego sosu potrzebujemy bazy w postaci wołowego gulaszu, papryki, pieczarek i cebuli. Całość smaku podkreśli Sos pieczeniowy ciemny Na Każdy Dzień WINIARY. Takie połączenie pomoże nam stworzyć pyszne danie z gulaszem, które nada się zarówno na obiad jak i na wystawną kolację z rodziną. Brzmi kusząco, prawda?
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

80 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
80 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane

Zbilansuj swoje danie

Deser
Dodaj do dania
Dodatek
Dodaj do dania
Przystawka
Dodaj do dania
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
58.9g / 74%
Węglowodany
5.1g / 6%
Tłuszcze
6.9g / 19%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika