Sos do grilla majonezowo-ketchupowy z czosnkiem i szczypiorkiem
6min
Łatwy
4
łyżek
2
łyżek
Ketchup łagodny WINIARY
1
łyżka
Sok z limonki
0.5
łyżeczka
Cukier
2
łyżek
Posiekany szczypiorek
2
ząbków
1
łyżeczka
Koperek suszony
.
Wartości odżywcze
Białko
0.47 g
Węglowodany
2.68 g
Tłuszcze
13.44 g
Wartość energetyczna
133.47 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
6 min
Krok 1
5 min
Czosnek wyciśnij przez praskę, wymieszaj dokładnie z pozostałymi składnikami.
Krok 2
1 min
Opcjonalnie dopraw do smaku dowolnymi ziołami, choć i bez tego sos jest świetny.
Pyszne sosy są koniecznym dodatkiem do grillowanych potraw. Ten idealnie sprawdzi się zarówno do mięsa, jak i upieczonych na grillu ziemniaków. Zobacz, jak przygotować sos do grilla majonezowo-ketchupowy z czosnkiem i szczypiorkiem. Do przygotowania sosu potrzebujesz przede wszystkim Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i Ketchupu Łagodnego WINIARY.
Komentarze 0