Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ryba zapiekana z pomidorami

0
60 min
Łatwy

Składniki

-
4 4 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200 ml
Śmietana 12%
500 g
Ryba maślana
300 g
Pomidory z puszki krojone
1 trochę
Zioła prowansalskie
30 ml
Oliwa z oliwek
2 ząbków
Czosnek
1 
Mozzarella
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
31.67 g
Wartość energetyczna
443.25 kcal
Tłuszcze
28.99 g
Węglowodany
9.55 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
15 min
POMYSŁ NA... przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
Krok 2
5 min
Rybę pokrój w plastry, posól, popieprz i posyp ziołami prowansalskimi.
Krok 3
10 min
Pomidory i mozzarellę pokrój w plasterki, czosnek przeciśnij przez praskę.
Krok 4
5 min
Rybę włóż do naczynia żaroodpornego, polej oliwą, rozetrzyj na niej czosnek.
Krok 5
25 min
Na rybie ułożyć plastry pomidorów i sera mozzarelli, posypać ziołami prowansalskimi, następnie zalać Pomysłem na… i włożyć do piekarnika na 25 min (180°C z termoobiegiem, 200°C bez termoobiegu).
Ryba zapiekana z pomidorami

Krok 1 z 5

POMYSŁ NA... przygotuj wg przepisu na opakowaniu.

Ryba zapiekana z pomidorami

Krok 2 z 5

Rybę pokrój w plastry, posól, popieprz i posyp ziołami prowansalskimi.

Ryba zapiekana z pomidorami

Krok 3 z 5

Pomidory i mozzarellę pokrój w plasterki, czosnek przeciśnij przez praskę.

Ryba zapiekana z pomidorami

Krok 4 z 5

Rybę włóż do naczynia żaroodpornego, polej oliwą, rozetrzyj na niej czosnek.

Ryba zapiekana z pomidorami

Krok 5 z 5

Na rybie ułożyć plastry pomidorów i sera mozzarelli, posypać ziołami prowansalskimi, następnie zalać Pomysłem na… i włożyć do piekarnika na 25 min (180°C z termoobiegiem, 200°C bez termoobiegu).

Ryba zapiekana z pomidorami to sposób na rybną odmianę. Wykorzystaj WINIARY POMYSŁ NA… rybę w sosie śmietanowo-koperkowym - posypaną ziołami prowansalskimi rybę maślaną skrop oliwą, a następnie zapiekaj w towarzystwie plastrów pomidorów i mozzarelli oraz czosnku. Ryba zapiekana z pomidorami to idealny pomysł na zamianę nudnej ryby w iście wykwintne i niebanalne danie!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika