Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sos azjatycki przemyca to, co charakterystyczne dla kuchni japońskiej, chińskiej czy wietnamskiej – intensywność przypraw – chili i imbiru – a także łagodność owoców – w tym wypadku ananasa. Składniki sosu azjatyckiego łączymy Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i podajemy nie tylko z potrawami kuchni azjatyckiej, np. ryżami, rybami, warzywami, ale także jako dodatek do potraw przyrządzanych na grillu, do kanapek czy naleśników. Do sosu azjatyckiego koniecznie dodaj także kolendrę – przyprawową ikonę orientalnej kuchni.
Przygotowanie
11 min
Krok 1
5 min
Plastry ananasa pokrój w małą kostkę.
Krok 2
2 min
Obierz czosnek i drobno go posiekaj lub przeciśnij przez praskę.
Krok 3
3 min
Wymieszaj majonez, czosnek i kolendrę. Dopraw imbirem i chilli.
Krok 4
1 min
Podawaj do szaszłyków drobiowych, kurczaka pieczonego, filetów grillowanych, kanapek, wrap lub naleśników wytrawnych.
Krok 1
z
4
Plastry ananasa pokrój w małą kostkę.
Krok 2
z
4
Obierz czosnek i drobno go posiekaj lub przeciśnij przez praskę.
Krok 3
z
4
Wymieszaj majonez, czosnek i kolendrę. Dopraw imbirem i chilli.
Krok 4
z
4
Podawaj do szaszłyków drobiowych, kurczaka pieczonego, filetów grillowanych, kanapek, wrap lub naleśników wytrawnych.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0