Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sos azjatycki

0
10 min
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 plastrów
Ananas
1 ząbek
Czosnek
1 trochę
Korzeń imbiru
1 trochę
Chili
3 płaskich łyżek
Kolendra

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
4.45 g
Tłuszcze
81.35 g
Węglowodany
52.08 g
Wartość energetyczna
936.31 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

10 min
Krok 1
5 min
Plastry ananasa pokrój w małą kostkę.
Krok 2
2 min
Obierz czosnek i drobno go posiekaj lub przeciśnij przez praskę.
Krok 3
3 min
Wymieszaj majonez, czosnek i kolendrę. Dopraw imbirem i chilli.
Krok 4
1 min
Podawaj do szaszłyków drobiowych, kurczaka pieczonego, filetów grillowanych, kanapek, wrap lub naleśników wytrawnych.
Sos azjatycki

Krok 1 z 4

Plastry ananasa pokrój w małą kostkę.

Sos azjatycki

Krok 2 z 4

Obierz czosnek i drobno go posiekaj lub przeciśnij przez praskę.

Sos azjatycki

Krok 3 z 4

Wymieszaj majonez, czosnek i kolendrę. Dopraw imbirem i chilli.

Sos azjatycki

Krok 4 z 4

Podawaj do szaszłyków drobiowych, kurczaka pieczonego, filetów grillowanych, kanapek, wrap lub naleśników wytrawnych.

Sos azjatycki przemyca to, co charakterystyczne dla kuchni japońskiej, chińskiej czy wietnamskiej – intensywność przypraw – chili i imbiru – a także łagodność owoców – w tym wypadku ananasa. Składniki sosu azjatyckiego łączymy Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i podajemy nie tylko z potrawami kuchni azjatyckiej, np. ryżami, rybami, warzywami, ale także jako dodatek do potraw przyrządzanych na grillu, do kanapek czy naleśników. Do sosu azjatyckiego koniecznie dodaj także kolendrę – przyprawową ikonę orientalnej kuchni.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika