Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszny sok z liści mięty idealny na upały, aby ugasić pragnienie. Wykonanie to niezwykły rytuał, którego poszczególne kroki są niezwykle istotne, aby wydobyć z listków aromatycznej mięty całe bogactwo smaków. Wykonaj sok z liści mięty, który będzie najbardziej pożądanym napojem w ciągu lata.
Przygotowanie
3130 min
Krok 1
240 min
Mięte opłukać i zasypać kwaskiem, zostawić na 3-4 godziny.
Krok 2
2880 min
Przegotować wodę z 2 kg cukru i zalać mięte z kwaskiem, dorzucając plastry nieobranej cytryny. Pozostawić na 48 godzin.
Krok 3
10 min
Wywar przecedzić i wlać do słoików i zagotować.
Krok 1
z
3
Mięte opłukać i zasypać kwaskiem, zostawić na 3-4 godziny.
Krok 2
z
3
Przegotować wodę z 2 kg cukru i zalać mięte z kwaskiem, dorzucając plastry nieobranej cytryny. Pozostawić na 48 godzin.
Krok 3
z
3
Wywar przecedzić i wlać do słoików i zagotować.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0