Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sok z czarnego bzu

(6)
1 godz 5 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest walczak72
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3  kg
Czarny bez
1  szklanka
Woda
3  łyżek
Sok z cytryny
0.5  kg
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
3.31 g
Węglowodany
175.52 g
Tłuszcze
2.51 g
Wartość energetyczna
1848.16 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
20 min
Dojrzały czarny bez, umyć i obrać kuleczki z "parasolek". Najlepiej nadaje się do tego widelec. Zielone kuleczki wyrzucić. Bez włożyć do garnka, zalać szklanką wody. Doprowadzić do wrzenia i gotować bez przykrycia około 15-20 min.
Krok 2
25 min
Lekko przestudzić, wylać na gęste sitko i pozostawić żeby odciekł sok. Nie przecieramy ani nie mieszamy.
Krok 3
20 min
Na 1,5 litra soku dodajemy 0,5 kg cukru, sok z cytryny i doprowadzamy do wrzenia. Sok rozlewamy do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcamy. Pasteryzujemy około 10 minut.
Sok z czarnego bzu

Krok 1 z 3

Dojrzały czarny bez, umyć i obrać kuleczki z "parasolek". Najlepiej nadaje się do tego widelec. Zielone kuleczki wyrzucić. Bez włożyć do garnka, zalać szklanką wody. Doprowadzić do wrzenia i gotować bez przykrycia około 15-20 min.

Sok z czarnego bzu

Krok 2 z 3

Lekko przestudzić, wylać na gęste sitko i pozostawić żeby odciekł sok. Nie przecieramy ani nie mieszamy.

Sok z czarnego bzu

Krok 3 z 3

Na 1,5 litra soku dodajemy 0,5 kg cukru, sok z cytryny i doprowadzamy do wrzenia. Sok rozlewamy do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcamy. Pasteryzujemy około 10 minut.

Soki domowej roboty to genialny sposób na rozgrzanie się w zimowe wieczory. Dodane do herbaty rozgrzeją nas jak niewiele innych składników – a wszystko w zgodzie z naturą i do tego smaczne! Sok z czarnego bzu z naszego przepisu spełnia wszystkie wcześniejsze warunki. Sprawdźcie sami!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

4.7 z 5
4.6666666666667
Wszystkich ocen: 6
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
66
55
00
11
00
00
Average: 3 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) ndz., 09/19/2021 - 09:18 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) śr., 09/15/2021 - 20:06 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) wt., 09/14/2021 - 16:08 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) wt., 09/07/2021 - 19:37 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) sob., 09/04/2021 - 13:19 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) czw., 08/26/2021 - 18:09 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha