Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szukasz ciekawej przekąski? Zobacz, jak przygotować smażone kulki ziemniaczane. Jest to propozycja, która zachwyci Cię swoją prostotą wykonania. Złocista panierka przyciąga wzrok i zachęca do dalszego chrupania. Zobacz, jak z ziemniaków wyczarować fantazyjne kulki, które oczarują przede wszystkim najmłodszych użytkowników.
Przygotowanie
25 min
Krok 1
10 min
Ziemniaki obrać, zalać wrzątkiem, osolić, gotować 20 minut, odcedzić, odparować i wycisnąć w prasce do ziemniaków.
Krok 2
5 min
Puree z ziemniaków wymieszać z jajkami i mąką. Masę doprawić solą pieprzem, szczyptą gałki muszkatołowej i szczyptą cukru pudru.
Krok 3
10 min
Z masy formować kulki o średnicy 2 cm, obtaczać w bułce tartej i smażyć partiami w rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 1
z
3
Ziemniaki obrać, zalać wrzątkiem, osolić, gotować 20 minut, odcedzić, odparować i wycisnąć w prasce do ziemniaków.
Krok 2
z
3
Puree z ziemniaków wymieszać z jajkami i mąką. Masę doprawić solą pieprzem, szczyptą gałki muszkatołowej i szczyptą cukru pudru.
Krok 3
z
3
Z masy formować kulki o średnicy 2 cm, obtaczać w bułce tartej i smażyć partiami w rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0