Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Smażona kapusta zero waste z powidłami i tymiankiem

(2)
20min
Łatwy
Jagna Niedzielska jagnaniedzielska.pl
Jestem kucharką, propagatorką kuchni zero waste, prowadzącą programy kulinarne w TV. Chętnie dzielę się wiedzą o tym, jak bezkompromisowo pysznie gotować, ale tak, żeby nie marnować!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5  główka
Biała kapusta
70  g
Masło
2  łyżek
Powidła śliwkowe
trochę
Tymianek świeży
35  g
Prażone orzeszki ziemne (lub inne)
trochę
Sól
trochę
Świeżo mielony pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.67 g
Węglowodany
12.13 g
Tłuszcze
26.22 g
Wartość energetyczna
288.02 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
5 min
Kapustę pokrój na 4 półksiężyce
Krok 2
8 min
Na patelni rozgrzej masło, następnie dodaj kapustę. Smaż z obu stron na średniej mocy kuchenki, aż obie strony staną się złotobrązowe (ok. 6-8 min.)
Krok 3
2 min
Majonez wymieszaj z powidłami
Krok 4
3 min
Orzechy bardzo drobno posiekaj
Krok 5
2 min
Gotową kapustę podawaj ze śliwkowym majonezem i orzeszkami, na koniec dodaj sól oraz pieprz
Smażona kapusta zero waste z powidłami i tymiankiem

Krok 1 z 5

Kapustę pokrój na 4 półksiężyce

Smażona kapusta zero waste z powidłami i tymiankiem

Krok 2 z 5

Na patelni rozgrzej masło, następnie dodaj kapustę. Smaż z obu stron na średniej mocy kuchenki, aż obie strony staną się złotobrązowe (ok. 6-8 min.)

Smażona kapusta zero waste z powidłami i tymiankiem

Krok 3 z 5

Majonez wymieszaj z powidłami

Smażona kapusta zero waste z powidłami i tymiankiem

Krok 4 z 5

Orzechy bardzo drobno posiekaj

Smażona kapusta zero waste z powidłami i tymiankiem

Krok 5 z 5

Gotową kapustę podawaj ze śliwkowym majonezem i orzeszkami, na koniec dodaj sól oraz pieprz

Moja babcia zawsze kupowała warzywa, które są odżywcze i długo można je przechowywać w temperaturze pokojowej. Zwłaszcza, kiedy nie ma miejsca w lodówce.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
22
00
00
00
00
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) czw., 02/11/2021 - 09:27 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) czw., 02/04/2021 - 20:54 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha