Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wykwintna przystawka na przyjęcia duże i małe, czyli śledzie z pomarańczami. Do tego jabłko, ogórek kiszony i cebula oraz delikatny sos majonezowo-cytrynowy. Uwaga: trzeba moczyć w mleku trzy godziny, a potem chłodzić przez 2-3 godziny. Ale potem fantastycznie smakują i pięknie wyglądają na półmisku, udekorowane z pomysłem plasterkami lub cząstkami owoców i zieleniną.
Przygotowanie
375 min
Krok 1
180 min
Śledzie dobrze wypłucz, odsącz i zalej mlekiem na 3 godziny.
Krok 2
5 min
Śledzie wyjmij, odsącz i pokrój na kawałki.
Krok 2
2 min
Majonez połącz z sokiem z cytryny.
Krok 3
5 min
Owoce i warzywa obierz, pokrój w kostkę. Połącz z Majonezem, dopraw cukrem i pieprzem.
Krok 4
3 min
Śledzie ułóż na półmisku i polej sosem.
Krok 5
180 min
Przykryj folią i wstawić na 2-3 godziny do lodówki.
Krok 1
z
6
Śledzie dobrze wypłucz, odsącz i zalej mlekiem na 3 godziny.
Krok 2
z
6
Śledzie wyjmij, odsącz i pokrój na kawałki.
Krok 2
z
6
Majonez połącz z sokiem z cytryny.
Krok 3
z
6
Owoce i warzywa obierz, pokrój w kostkę. Połącz z Majonezem, dopraw cukrem i pieprzem.
Krok 4
z
6
Śledzie ułóż na półmisku i polej sosem.
Krok 5
z
6
Przykryj folią i wstawić na 2-3 godziny do lodówki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0