Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Śledzie z pomarańczami

(0)
6 godz 15 min
Średni
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Śledź
40  g
Cytryna
0.75  szklanka
Mleko
1 
Pomarańcze
1 
1 
Ogórek kiszony
1 
Cebula
trochę
Cukier
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
23.69 g
Węglowodany
10.5 g
Tłuszcze
22.43 g
Wartość energetyczna
340.14 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

375 min
Krok 1
180 min
Śledzie dobrze wypłucz, odsącz i zalej mlekiem na 3 godziny.
Krok 2
5 min
Śledzie wyjmij, odsącz i pokrój na kawałki.
Krok 2
2 min
Majonez połącz z sokiem z cytryny.
Krok 3
5 min
Owoce i warzywa obierz, pokrój w kostkę. Połącz z Majonezem, dopraw cukrem i pieprzem.
Krok 4
3 min
Śledzie ułóż na półmisku i polej sosem.
Krok 5
180 min
Przykryj folią i wstawić na 2-3 godziny do lodówki.
Śledzie z pomarańczami

Krok 1 z 6

Śledzie dobrze wypłucz, odsącz i zalej mlekiem na 3 godziny.

Śledzie z pomarańczami

Krok 2 z 6

Śledzie wyjmij, odsącz i pokrój na kawałki.

Śledzie z pomarańczami

Krok 2 z 6

Majonez połącz z sokiem z cytryny.

Śledzie z pomarańczami

Krok 3 z 6

Owoce i warzywa obierz, pokrój w kostkę. Połącz z Majonezem, dopraw cukrem i pieprzem.

Śledzie z pomarańczami

Krok 4 z 6

Śledzie ułóż na półmisku i polej sosem.

Śledzie z pomarańczami

Krok 5 z 6

Przykryj folią i wstawić na 2-3 godziny do lodówki.

Wykwintna przystawka na przyjęcia duże i małe, czyli śledzie z pomarańczami. Do tego jabłko, ogórek kiszony i cebula oraz delikatny sos majonezowo-cytrynowy. Uwaga: trzeba moczyć w mleku trzy godziny, a potem chłodzić przez 2-3 godziny. Ale potem fantastycznie smakują i pięknie wyglądają na półmisku, udekorowane z pomysłem plasterkami lub cząstkami owoców i zieleniną.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha