Śledź w kożuchu

(0)
3 godz 50 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

5 
Śledź
1 
Cebula
2 
Ziemniaki
2 
Buraki
3 
Jajko, całe, gotowane, na twardo
trochę
Sól
trochę
Cukier
trochę
Ocet

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
31.6 g
Węglowodany
7.63 g
Tłuszcze
19.13 g
Wartość energetyczna
335.95 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kto powiedział, że sałatka, to tylko bukiet warzyw? Dziś polecamy przepis na pożywną mieszankę z śledziem w roli głównej. Śledź w kożuchu to zestawienie ryby z ugotowanymi w mundurkach ziemniakami, jajkiem oraz buraczkami czerwonymi. Dodatkowe bogactwo smaku sałatce ze śledziem zapewni dodatek w postaci Majonezu dekoracyjnego WINIARY, cebuli i klasycznych przypraw. Tak przygotowany śledź w kożuchu będzie wspaniałym przysmakiem nie tylko na świąteczny stół.
Gotujmy

Przygotowanie

230 min
Krok 1
40 min
Buraki ugotuj, zetrzyj na tarce, dopraw solą, cukrem i octem.
Krok 2
5 min
Cebulę sparz i pokrój.
Krok 3
5 min
Ziemniaki zetrzyj na tarce z dużymi oczkami.
Krok 4
5 min
Jajka obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 5
5 min
Śledzie pokrój i skrop octem.
Krok 6
5 min
Układaj warstwami: śledzie, Majonez, cebulę, ziemniaki, Majonez, buraki i jajka.
Krok 7
0 min
Podawaj schłodzone w lodówce przez 2-3 godziny.
Śledź w kożuchu

Krok 1 z 7

Buraki ugotuj, zetrzyj na tarce, dopraw solą, cukrem i octem.

Śledź w kożuchu

Krok 2 z 7

Cebulę sparz i pokrój.

Śledź w kożuchu

Krok 3 z 7

Ziemniaki zetrzyj na tarce z dużymi oczkami.

Śledź w kożuchu

Krok 4 z 7

Jajka obierz i pokrój w drobną kostkę.

Śledź w kożuchu

Krok 5 z 7

Śledzie pokrój i skrop octem.

Śledź w kożuchu

Krok 6 z 7

Układaj warstwami: śledzie, Majonez, cebulę, ziemniaki, Majonez, buraki i jajka.

Śledź w kożuchu

Krok 7 z 7

Podawaj schłodzone w lodówce przez 2-3 godziny.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika