Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kto powiedział, że sałatka, to tylko bukiet warzyw? Dziś polecamy przepis na pożywną mieszankę z śledziem w roli głównej. Śledź w kożuchu to zestawienie ryby z ugotowanymi w mundurkach ziemniakami, jajkiem oraz buraczkami czerwonymi. Dodatkowe bogactwo smaku sałatce ze śledziem zapewni dodatek w postaci Majonezu dekoracyjnego WINIARY, cebuli i klasycznych przypraw. Tak przygotowany śledź w kożuchu będzie wspaniałym przysmakiem nie tylko na świąteczny stół.
Przygotowanie
230 min
Krok 1
40 min
Buraki ugotuj, zetrzyj na tarce, dopraw solą, cukrem i octem.
Krok 2
5 min
Cebulę sparz i pokrój.
Krok 3
5 min
Ziemniaki zetrzyj na tarce z dużymi oczkami.
Krok 4
5 min
Jajka obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 5
5 min
Śledzie pokrój i skrop octem.
Krok 6
5 min
Układaj warstwami: śledzie, Majonez, cebulę, ziemniaki, Majonez, buraki i jajka.
Krok 7
0 min
Podawaj schłodzone w lodówce przez 2-3 godziny.
Krok 1
z
7
Buraki ugotuj, zetrzyj na tarce, dopraw solą, cukrem i octem.
Krok 2
z
7
Cebulę sparz i pokrój.
Krok 3
z
7
Ziemniaki zetrzyj na tarce z dużymi oczkami.
Krok 4
z
7
Jajka obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 5
z
7
Śledzie pokrój i skrop octem.
Krok 6
z
7
Układaj warstwami: śledzie, Majonez, cebulę, ziemniaki, Majonez, buraki i jajka.
Krok 7
z
7
Podawaj schłodzone w lodówce przez 2-3 godziny.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0