Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Skrzydełka i udka z kurczaka w sosie śmietanowym

0
16 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 kostek
Kostka do smaku drobiowa
4 
Udo kurczaka
4 
Skrzydełka z kurczaka
200 ml
Śmietana 18%
3 łyżek
Mąka
1 trochę
Pieprz czarny
3 szklanek
Woda

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
554.54 kcal
Węglowodany
7.09 g
Białko
39.28 g
Tłuszcze
40.27 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

16 min
Krok 1
5 min
Wlewamy wodę do garnka, wrzucamy mięso oraz kostki drobiowe. Wszystko gotujemy.
Krok 2
5 min
Do połowy szklanki wody dodajemy mąkę i pieprz. Dokładnie mieszamy i dodajemy do garnka z mięsem. Gotujemy.
Krok 3
5 min
Pod koniec dodajemy śmietanę, mieszamy i dalej gotujemy na małym ogniu.
Krok 4
1 min
Mięso podajemy z ziemniakami polanymi sosem oraz buraczkami.
Skrzydełka i udka z kurczaka w sosie śmietanowym

Krok 1 z 4

Wlewamy wodę do garnka, wrzucamy mięso oraz kostki drobiowe. Wszystko gotujemy.

Skrzydełka i udka z kurczaka w sosie śmietanowym

Krok 2 z 4

Do połowy szklanki wody dodajemy mąkę i pieprz. Dokładnie mieszamy i dodajemy do garnka z mięsem. Gotujemy.

Skrzydełka i udka z kurczaka w sosie śmietanowym

Krok 3 z 4

Pod koniec dodajemy śmietanę, mieszamy i dalej gotujemy na małym ogniu.

Skrzydełka i udka z kurczaka w sosie śmietanowym

Krok 4 z 4

Mięso podajemy z ziemniakami polanymi sosem oraz buraczkami.

Jeśli masz dosyć ciężkich, smażonych potraw z drobiu, wypróbuj drób gotowany. Skrzydełka i udka z kurczaka w sosie śmietanowym to propozycja na pyszne danie z kurczaka! Skrzydełka i udka ugotowane w Kostce do Smaku WINIARY nabiorą pysznego aromatu. Z kolei sos śmietanowy zagęszczony śmietaną i mąką nada całości łagodnego smaku. Skrzydełka i udka w sosie śmietanowym najlepiej serwować z ziemniakami z wody i soczystymi buraczkami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika