Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jeśli masz dosyć ciężkich, smażonych potraw z drobiu, wypróbuj drób gotowany. Skrzydełka z kurczaka w sosie śmietanowym to propozycja na pyszne danie z kurczaka! Skrzydełka przygotowane z dodatkiem sosu śmietanowego z zielonym pieprzem WINIARY nabiorą pysznego aromatu. Upieczone skrzydełka w sosie śmietanowym najlepiej serwować z ziemniakami z wody i soczystymi buraczkami.
Skrzydełka natrzeć solą i pieprzem, obsmażyć na patelni na złoto po 2-3 min z każdej strony.
Włożyć skrzydełka do naczynia żaroodpornego. Przygotować sos WINIARY z Zielonym Pieprzem – dodać go do 300 ml zimnej wody i 300 ml śmietany. Zagotować. Przygotowanym sosem zalać skrzydełka.
Naczynie żaroodporne przykryć folią i wstawić do piekarnika. Piec w 180 stopniach przez ok. 30 – 35 min, a na ostatnie 10 min odkryć, by skrzydełka się przyrumieniły.
Mięso możesz podać z ziemniakami polanymi sosem oraz buraczkami.