Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Skrzydełka faszerowane

0
698 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

8 
Skrzydełka z kurczaka
250 g
Szynka mielona
1 pęczek
Szczypiorek
1 
Cebula
1 trochę
Sól
1 
Jajko
0.5 paczka
Przyprawa ZIARENKA SMAKU drobiowe WINIARY
1 trochę
Masło
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
315.25 kcal
Tłuszcze
22.01 g
Węglowodany
2.53 g
Białko
25.05 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

698 min
Krok 1
5 min
Skrzydełka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.
Krok 2
5 min
Usunąć kości ze skrzydełek.
Krok 3
3 min
W środku i na zewnątrz skrzydełka hojnie obsypać przyprawą do drobiu.
Krok 4
600 min
Odstawić w chłodne miejsce na całą noc.
Krok 5
5 min
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
Krok 6
5 min
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać ostudzoną cebulę, jajko, sól i pieprz.
Krok 7
5 min
Szczypiorek umyć, osączyć, drobno pokroić, dodać do mięsa., dokładnie wymieszać.
Krok 8
5 min
Tak powstałym farszem nadziewamy skrzydełka.
Krok 9
5 min
Koniec skrzydełek należy spiąć wykałaczką. Skrzydełka układać na wysmarowanej tłuszczem blasze, opsypać przyprawą.
Krok 10
60 min
Piec około godzinę w 175 stopniach.
Skrzydełka faszerowane

Krok 1 z 10

Skrzydełka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.

Skrzydełka faszerowane

Krok 2 z 10

Usunąć kości ze skrzydełek.

Skrzydełka faszerowane

Krok 3 z 10

W środku i na zewnątrz skrzydełka hojnie obsypać przyprawą do drobiu.

Skrzydełka faszerowane

Krok 4 z 10

Odstawić w chłodne miejsce na całą noc.

Skrzydełka faszerowane

Krok 5 z 10

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.

Skrzydełka faszerowane

Krok 6 z 10

Mięso mielone przełożyć do miski, dodać ostudzoną cebulę, jajko, sól i pieprz.

Skrzydełka faszerowane

Krok 7 z 10

Szczypiorek umyć, osączyć, drobno pokroić, dodać do mięsa., dokładnie wymieszać.

Skrzydełka faszerowane

Krok 8 z 10

Tak powstałym farszem nadziewamy skrzydełka.

Skrzydełka faszerowane

Krok 9 z 10

Koniec skrzydełek należy spiąć wykałaczką. Skrzydełka układać na wysmarowanej tłuszczem blasze, opsypać przyprawą.

Skrzydełka faszerowane

Krok 10 z 10

Piec około godzinę w 175 stopniach.

Faszerowane skrzydełka to danie, które wymaga trochę pracy, ale zaskakujący efekt jest warty każdej ceny. Są niezwykle smaczne, a farsz z mięsa mielonego, szczypiorku i przypraw jest tak pyszny, że sam w sobie może stanowić danie główne. Przyprawa do kurczaka dodatkowo wzbogaci aromat naszego dania. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika