Skrzydełka faszerowane
698min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
25.05 g
Węglowodany
2.53 g
Tłuszcze
22.01 g
Wartość energetyczna
315.25 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
698 min
Krok 1
5 min
Skrzydełka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.
Krok 2
5 min
Usunąć kości ze skrzydełek.
Krok 3
3 min
W środku i na zewnątrz skrzydełka hojnie obsypać przyprawą do drobiu.
Krok 4
600 min
Odstawić w chłodne miejsce na całą noc.
Krok 5
5 min
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
Krok 6
5 min
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać ostudzoną cebulę, jajko, sól i pieprz.
Krok 7
5 min
Szczypiorek umyć, osączyć, drobno pokroić, dodać do mięsa., dokładnie wymieszać.
Krok 8
5 min
Tak powstałym farszem nadziewamy skrzydełka.
Krok 9
5 min
Koniec skrzydełek należy spiąć wykałaczką. Skrzydełka układać na wysmarowanej tłuszczem blasze, opsypać przyprawą.
Krok 10
60 min
Piec około godzinę w 175 stopniach.
Faszerowane skrzydełka to danie, które wymaga trochę pracy, ale zaskakujący efekt jest warty każdej ceny. Są niezwykle smaczne, a farsz z mięsa mielonego, szczypiorku i przypraw jest tak pyszny, że sam w sobie może stanowić danie główne. Przyprawa do kurczaka dodatkowo wzbogaci aromat naszego dania. Smacznego!
Komentarze 0