
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Skrzydełka faszerowane

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
3 minKrok 4
600 minKrok 5
5 minKrok 6
5 minKrok 7
5 minKrok 8
5 minKrok 9
5 minKrok 10
60 minKrok 1 z 10
Skrzydełka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.
Krok 2 z 10
Usunąć kości ze skrzydełek.
Krok 3 z 10
W środku i na zewnątrz skrzydełka hojnie obsypać przyprawą do drobiu.
Krok 4 z 10
Odstawić w chłodne miejsce na całą noc.
Krok 5 z 10
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
Krok 6 z 10
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać ostudzoną cebulę, jajko, sól i pieprz.
Krok 7 z 10
Szczypiorek umyć, osączyć, drobno pokroić, dodać do mięsa., dokładnie wymieszać.
Krok 8 z 10
Tak powstałym farszem nadziewamy skrzydełka.
Krok 9 z 10
Koniec skrzydełek należy spiąć wykałaczką. Skrzydełka układać na wysmarowanej tłuszczem blasze, opsypać przyprawą.
Krok 10 z 10
Piec około godzinę w 175 stopniach.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0