Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Skrzydełka faszerowane

Skrzydełka faszerowane

(0)
11 godz 38 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest danusia19671

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
8 
Skrzydełka z kurczaka
250  g
Szynka mielona
1  pęczek
Szczypiorek
1 
Cebula
trochę
Sól
1 
Jajko
0.5  opakowanie
Przyprawa ZIARENKA SMAKU drobiowe WINIARY
trochę
Masło
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
25.05 g
Węglowodany
2.53 g
Tłuszcze
22.01 g
Wartość energetyczna
315.25 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Faszerowane skrzydełka to danie, które wymaga trochę pracy, ale zaskakujący efekt jest warty każdej ceny. Są niezwykle smaczne, a farsz z mięsa mielonego, szczypiorku i przypraw jest tak pyszny, że sam w sobie może stanowić danie główne. Przyprawa do kurczaka dodatkowo wzbogaci aromat naszego dania. Smacznego!

Przygotowanie

698 min
  • Krok 1

    5 min
    Skrzydełka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.
  • Krok 2

    5 min
    Usunąć kości ze skrzydełek.
  • Krok 3

    3 min
    W środku i na zewnątrz skrzydełka hojnie obsypać przyprawą do drobiu.
  • Krok 4

    600 min
    Odstawić w chłodne miejsce na całą noc.
  • Krok 5

    5 min
    Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
  • Krok 6

    5 min
    Mięso mielone przełożyć do miski, dodać ostudzoną cebulę, jajko, sól i pieprz.
  • Krok 7

    5 min
    Szczypiorek umyć, osączyć, drobno pokroić, dodać do mięsa., dokładnie wymieszać.
  • Krok 8

    5 min
    Tak powstałym farszem nadziewamy skrzydełka.
  • Krok 9

    5 min
    Koniec skrzydełek należy spiąć wykałaczką. Skrzydełka układać na wysmarowanej tłuszczem blasze, opsypać przyprawą.
  • Krok 10

    60 min
    Piec około godzinę w 175 stopniach.
Skrzydełka faszerowane

Krok 1 z 10

Skrzydełka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.

Skrzydełka faszerowane

Krok 2 z 10

Usunąć kości ze skrzydełek.

Skrzydełka faszerowane

Krok 3 z 10

W środku i na zewnątrz skrzydełka hojnie obsypać przyprawą do drobiu.

Skrzydełka faszerowane

Krok 4 z 10

Odstawić w chłodne miejsce na całą noc.

Skrzydełka faszerowane

Krok 5 z 10

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.

Skrzydełka faszerowane

Krok 6 z 10

Mięso mielone przełożyć do miski, dodać ostudzoną cebulę, jajko, sól i pieprz.

Skrzydełka faszerowane

Krok 7 z 10

Szczypiorek umyć, osączyć, drobno pokroić, dodać do mięsa., dokładnie wymieszać.

Skrzydełka faszerowane

Krok 8 z 10

Tak powstałym farszem nadziewamy skrzydełka.

Skrzydełka faszerowane

Krok 9 z 10

Koniec skrzydełek należy spiąć wykałaczką. Skrzydełka układać na wysmarowanej tłuszczem blasze, opsypać przyprawą.

Skrzydełka faszerowane

Krok 10 z 10

Piec około godzinę w 175 stopniach.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Drugie danie
  • Jajka
  • Warzywa
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Skrzydełka z patelni

    Skrzydełka z patelni

    2 godz 26 min Łatwy
  • Soczyste skrzydełka z miodem

    Soczyste skrzydełka z miodem

    1 godz 10 min Łatwy
  • Pieczone skrzydełka z cebulą

    Pieczone skrzydełka z cebulą

    5 godz 35 min Łatwy
  • Miodowo- ketchupowe skrzydełka z kurczaka

    Miodowo- ketchupowe skrzydełka z kurczaka

    1 godz 28 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu