Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Skrzydełka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.
Usunąć kości ze skrzydełek.
W środku i na zewnątrz skrzydełka hojnie obsypać przyprawą do drobiu.
Odstawić w chłodne miejsce na całą noc.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać ostudzoną cebulę, jajko, sól i pieprz.
Szczypiorek umyć, osączyć, drobno pokroić, dodać do mięsa., dokładnie wymieszać.
Tak powstałym farszem nadziewamy skrzydełka.
Koniec skrzydełek należy spiąć wykałaczką. Skrzydełka układać na wysmarowanej tłuszczem blasze, opsypać przyprawą.
Piec około godzinę w 175 stopniach.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0