Serniczki z suszoną żurawiną pieczone w jabłkach
75min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
7.67 g
Węglowodany
47.62 g
Tłuszcze
22.84 g
Wartość energetyczna
412.58 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
75 min
Krok 1
5 min
Z jabłek zetnij wieczko i wydrąż środek. Owiń jabłka w folię aluminiową.
Krok 2
5 min
Przygotuj Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY według przepisu na odwrocie produktu. Zalecamy użycie mniejszej ilości mleka, dzięki temu budyń będzie bardziej gęsty.
Krok 3
10 min
Serki wymieszaj z żółtkami i cukrem. Dodaj Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
10 min
Ubij białka z jajek. Dodaj go do masy serowej i wymieszaj łyżką drewnianą do połączenia się składników.
Krok 5
10 min
Spód jabłek wyłóż pokruszonymi herbatnikami. Następnie wlej masę serową. Na sam wierzch dodaj żurawinę.
Krok 6
35 min
Serniczki piecz ok 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. Podawaj posypane cukrem pudrem.
Prosty przepis na sernik? Żaden problem! I to nie byle jaki sernik, bo pieczony w jabłkach. Tak oryginalne serniczki świetnie sprawdzą się na przyjęciach, a gości zachwyci nie tylko smak deserów, ale także nietypowy sposób ich podania. Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY to jeszcze więcej delikatnego smaku i kremowej konsystencji. Spróbuj jabłkowego sernika z żurawiną!
Komentarze 0