Banoffee
34min
100
g
Zmielone herbatniki (lub opcjonalnie orzechy)
1
Duży banan
1
opakowanie
400
ml
Mleko
2
łyżek
Cukier
150
ml
Śmietana kremówka
1
łyżka
Cukier puder
.
Wartości odżywcze
Białko
21.63 g
Węglowodany
89.22 g
Tłuszcze
39.07 g
Wartość energetyczna
785.66 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
34 min
Krok 1
20 min
Budyń Winiary Słony Karmel przygotuj zgodnie z instrukcja na opakowaniu, dodając 2-3 łyżki cukru. Odstaw do przestudzenia.
Krok 2
6 min
Śmietanę ubij z dodatkiem cukru pudru.
Krok 3
5 min
Spody słoiczków/szklanek wyłóż zmielonymi herbatnikami, na to połóż plasterki pokrojonych bananów. Dodaj przygotowany wcześniej budyń i ubitą śmietanę.
Krok 4
3 min
Wierzch ozdób kawałkiem banana, posiekanymi orzechami i starta czekoladą.
Banoffee to słodka pokusa w postaci kawałków ciasteczek i orzeszków zanurzonych w karmelu, z bitą śmietaną i bananami. Wypróbuj ten przysmak w wersji WINIARY!
Komentarze 0