Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Banoffee to słodka pokusa w postaci kawałków ciasteczek i orzeszków zanurzonych w karmelu, z bitą śmietaną i bananami. Wypróbuj ten przysmak w wersji WINIARY!
Przygotowanie
34 min
Krok 1
20 min
Budyń Winiary Słony Karmel przygotuj zgodnie z instrukcja na opakowaniu, dodając 2-3 łyżki cukru. Odstaw do przestudzenia.
Krok 2
6 min
Śmietanę ubij z dodatkiem cukru pudru.
Krok 3
5 min
Spody słoiczków/szklanek wyłóż zmielonymi herbatnikami, na to połóż plasterki pokrojonych bananów. Dodaj przygotowany wcześniej budyń i ubitą śmietanę.
Krok 4
3 min
Wierzch ozdób kawałkiem banana, posiekanymi orzechami i starta czekoladą.
Krok 1
z
4
Budyń Winiary Słony Karmel przygotuj zgodnie z instrukcja na opakowaniu, dodając 2-3 łyżki cukru. Odstaw do przestudzenia.
Krok 2
z
4
Śmietanę ubij z dodatkiem cukru pudru.
Krok 3
z
4
Spody słoiczków/szklanek wyłóż zmielonymi herbatnikami, na to połóż plasterki pokrojonych bananów. Dodaj przygotowany wcześniej budyń i ubitą śmietanę.
Krok 4
z
4
Wierzch ozdób kawałkiem banana, posiekanymi orzechami i starta czekoladą.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0