
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Sałatka z zielonymi szparagami, jajkiem i szynką dojrzewającą
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
7 minKrok 2
5 minKrok 3
3 minKrok 4
3 minKrok 5
1 min
Krok 1 z 5
Jajka ugotuj na miękko (ok. 4-5 min w osolonym wrzątku), a następnie wystudź i obierz.

Krok 2 z 5
Od szparagów odłam zdrewniałe końcówki, a następnie usmaż krótko na patelni z oliwą (ok. 2-3 min). Możesz też je krótko zblanszować albo pozostawić surowe. Po przygotowaniu odstaw do wystudzenia.

Krok 3 z 5
Pomidory pokrój na cienkie ćwiartki.

Krok 4 z 5
Na talerzu ułóż szparagi oraz przekrojona na pół jajka. Dodaj, rukolę, kawałki szynki parmeńskiej oraz ćwiartki pomidora. Całość uzupełnij Dressingiem WINIARY.

Krok 5 z 5
Opcjonalnie możesz też dodać kawałki pomarańczy (bez skórki) oraz orzechy włoskie.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0