Sałatka z tortellini trzy kolory
45min
Łatwy
3
łyżek
250
g
Tortellini
150
g
Ser edamski
1
Papryka czerwona
2
Pomidory
1
puszka
Kukurydza Konserwowa
3
szczypt
Pieprz czarny
3
szczypt
Sól
400
g
Kapusta pekińska
.
Wartości odżywcze
Białko
7.97 g
Węglowodany
14.82 g
Tłuszcze
12.16 g
Wartość energetyczna
198.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
45 min
Krok 1
0 min
Tortellini gotujemy około 15 minut w osolonym wrzątku.
Krok 2
5 min
Wędlinę kroimy na mała kosteczkę.
Krok 3
5 min
Ser ścieramy na tarce jarzynowej.
Krok 4
5 min
Paprykę kroimy najpierw w paski, a następnie w kosteczkę.
Krok 5
5 min
Kapustę pekińską szatkujemy drobno.
Krok 6
10 min
Do miski wkładamy szynkę, kukurydzę konserwową odsączoną z zalewy, paprykę i pokrojone w kosteczke pomidory. Na koniec dokładamy tortellini. Doprawiamy do smaku pieprzem, solą i dodajemy majonez. Mieszamy delikatnie i podajemy.
Pyszna pożywna sałatka z tortellini z mięsem, będzie idealnym pomysłem na lunch w pracy czy szkole. Przepis jest łatwy do wykonania, a trzy kolory tortellini sprawiają, że sałatka kusi Swym pięknym wyglądem. Do przygotowania potrzebujesz również świeżych warzyw, sycącego sera, wędliny, aromatycznych przypraw oraz Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, który połączy tę wspaniałą kompozycję smaków. Przekonaj się już dziś! ;)
Komentarze 0