
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Sałatka z tortellini

Warianty przepisu
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Ugotowanie tortellini zajmuje chwilę – przygotuj je zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Do wystudzonych pierożków dorzuć kukurydzę, pokrojonego w drobną kosteczkę ogórka, żółty ser i szynkę. Nie zapomnij też o świeżym, posiekanym szczypiorku i o kilku ząbkach czosnku, które sprawią, że sałatka będzie bardzo wyrazista.
Całość połącz z Majonezem dekoracyjnym WINIARY i odrobiną jogurtu greckiego. Możesz doprawić sałatkę solą i pieprzem do smaku. Przed podaniem koniecznie mocno schłodź ją w lodówce.
Ta pyszna, aromatyczna, wyjątkowo kolorowa sałatka przypadnie do gustu każdemu i wprowadzi do Twojego domu wiosnę. Śmiało możesz ją przyrządzić na przykład na przyjęcie w gronie bliskich czy na grilla ze znajomymi. Kiedy już raz jej spróbujesz, urzeknie Cię i zawsze będzie Ci towarzyszyć przy wszelkiego rodzaju imprezach, a także bez okazji – bo w końcu brak okazji także jest okazją do tego, by przygotować coś smacznego!
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
10 minKrok 3
6 minKrok 4
5 min
Krok 1 z 4
Tortelini przygotowujemy tak jak podano na opakowaniu.

Krok 2 z 4
Ogórka i ser żółty kroimy w drobną kostkę, a szynkę kroimy w paseczki. Szczypiorek siekamy nie za drobno, a czosnek przeciskamy przez praskę.

Krok 3 z 4
Kukurydzę odsączamy z zalewy i dodajemy do pozostałych składników. Wszystko dokładnie mieszamy z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY oraz kwaśnym jogurtem.

Krok 4 z 4
Doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania. Schładzamy w lodówce przed podaniem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 2