Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki niewielkich rozmiarów, które mogą kryć w sobie kilka rodzajów farszu – mięsnego, grzybowego lub serowego. Wykorzystywane są do przygotowywania bardzo wielu potraw, w tym pysznych, sycących sałatek. Już teraz postaw na coś innego niż zwykle i zrób przepyszną sałatkę z tortellini!
Ugotowanie tortellini zajmuje chwilę – przygotuj je zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Do wystudzonych pierożków dorzuć kukurydzę, pokrojonego w drobną kosteczkę ogórka, żółty ser i szynkę. Nie zapomnij też o świeżym, posiekanym szczypiorku i o kilku ząbkach czosnku, które sprawią, że sałatka będzie bardzo wyrazista.
Całość połącz z Majonezem dekoracyjnym WINIARY i odrobiną jogurtu greckiego. Możesz doprawić sałatkę solą i pieprzem do smaku. Przed podaniem koniecznie mocno schłodź ją w lodówce.
Ta pyszna, aromatyczna, wyjątkowo kolorowa sałatka przypadnie do gustu każdemu i wprowadzi do Twojego domu wiosnę. Śmiało możesz ją przyrządzić na przykład na przyjęcie w gronie bliskich czy na grilla ze znajomymi. Kiedy już raz jej spróbujesz, urzeknie Cię i zawsze będzie Ci towarzyszyć przy wszelkiego rodzaju imprezach, a także bez okazji – bo w końcu brak okazji także jest okazją do tego, by przygotować coś smacznego!
Przygotowanie
31 min
Krok 1
10 min
Tortelini przygotowujemy tak jak podano na opakowaniu.
Krok 2
10 min
Ogórka i ser żółty kroimy w drobną kostkę, a szynkę kroimy w paseczki. Szczypiorek siekamy nie za drobno, a czosnek przeciskamy przez praskę.
Krok 3
6 min
Kukurydzę odsączamy z zalewy i dodajemy do pozostałych składników. Wszystko dokładnie mieszamy z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY oraz kwaśnym jogurtem.
Krok 4
5 min
Doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania. Schładzamy w lodówce przed podaniem.
Krok 1
z
4
Tortelini przygotowujemy tak jak podano na opakowaniu.
Krok 2
z
4
Ogórka i ser żółty kroimy w drobną kostkę, a szynkę kroimy w paseczki. Szczypiorek siekamy nie za drobno, a czosnek przeciskamy przez praskę.
Krok 3
z
4
Kukurydzę odsączamy z zalewy i dodajemy do pozostałych składników. Wszystko dokładnie mieszamy z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY oraz kwaśnym jogurtem.
Krok 4
z
4
Doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania. Schładzamy w lodówce przed podaniem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 3