Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki niewielkich rozmiarów, które mogą kryć w sobie kilka rodzajów farszu – mięsnego, grzybowego lub serowego. Wykorzystywane są do przygotowywania bardzo wielu potraw, w tym pysznych, sycących sałatek. Już teraz postaw na coś innego niż zwykle i zrób przepyszną sałatkę z tortellini!
Ugotowanie tortellini zajmuje chwilę – przygotuj je zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Do wystudzonych pierożków dorzuć kukurydzę, pokrojonego w drobną kosteczkę ogórka, żółty ser i szynkę. Nie zapomnij też o świeżym, posiekanym szczypiorku i o kilku ząbkach czosnku, które sprawią, że sałatka będzie bardzo wyrazista.
Całość połącz z Majonezem dekoracyjnym WINIARY i odrobiną jogurtu greckiego. Możesz doprawić sałatkę solą i pieprzem do smaku. Przed podaniem koniecznie mocno schłodź ją w lodówce.
Ta pyszna, aromatyczna, wyjątkowo kolorowa sałatka przypadnie do gustu każdemu i wprowadzi do Twojego domu wiosnę. Śmiało możesz ją przyrządzić na przykład na przyjęcie w gronie bliskich czy na grilla ze znajomymi. Kiedy już raz jej spróbujesz, urzeknie Cię i zawsze będzie Ci towarzyszyć przy wszelkiego rodzaju imprezach, a także bez okazji – bo w końcu brak okazji także jest okazją do tego, by przygotować coś smacznego!
Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.
Tortelini przygotowujemy tak jak podano na opakowaniu.
Krok 2
10 min
Ogórka i ser żółty kroimy w drobną kostkę, a szynkę kroimy w paseczki. Szczypiorek siekamy nie za drobno, a czosnek przeciskamy przez praskę.
Krok 3
6 min
Kukurydzę odsączamy z zalewy i dodajemy do pozostałych składników. Wszystko dokładnie mieszamy z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY oraz kwaśnym jogurtem.
Krok 4
5 min
Doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania. Schładzamy w lodówce przed podaniem.
Krok 1
z
4
Tortelini przygotowujemy tak jak podano na opakowaniu.
Krok 2
z
4
Ogórka i ser żółty kroimy w drobną kostkę, a szynkę kroimy w paseczki. Szczypiorek siekamy nie za drobno, a czosnek przeciskamy przez praskę.
Krok 3
z
4
Kukurydzę odsączamy z zalewy i dodajemy do pozostałych składników. Wszystko dokładnie mieszamy z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY oraz kwaśnym jogurtem.
Krok 4
z
4
Doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania. Schładzamy w lodówce przed podaniem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 3