Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z sosem z anchois to wspaniały sposób na udekorowanie dania głównego. Anchois wzmacnia smak potrawy, dzięki czemu jest wyrazista i jeszcze bardziej wpasowuje się w nasze gusta. Nie wierzycie? Spróbujcie sami!
Przygotowanie
40 min
Krok 1
2 min
Sałatę lodową porwać na mniejsze kawałki, włożyć do miski, opruszyć solą, skropić oliwą, wymieszać i odstawić.
Krok 2
3 min
Przygotować sos: wszystkie skąłdniki sosu zblendować, doprawić sokiem z limonki i pieprzem, odstawić, aby smaki się "przegryzły".
Krok 3
10 min
Fasolkę ugotować na parze. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w niedużą kostke. Podobnie w kostkę pokroić pomidora, ogórka i cebulę. Oliwki przekroić na pół. Wszystkie te składniki włożyć do miski, posolić, popieprzyć i wymieszać.
Krok 4
5 min
Na talerzu ułożyc liście sałaty, na nich mieszankę warzyw, na niej plastry jajka (po jednym jajku na porcję), posypać sałatkę fasolką szparagową, polać sosem i posypac szczypiorkiem i od razu podawać.
Krok 1
z
4
Sałatę lodową porwać na mniejsze kawałki, włożyć do miski, opruszyć solą, skropić oliwą, wymieszać i odstawić.
Krok 2
z
4
Przygotować sos: wszystkie skąłdniki sosu zblendować, doprawić sokiem z limonki i pieprzem, odstawić, aby smaki się "przegryzły".
Krok 3
z
4
Fasolkę ugotować na parze. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w niedużą kostke. Podobnie w kostkę pokroić pomidora, ogórka i cebulę. Oliwki przekroić na pół. Wszystkie te składniki włożyć do miski, posolić, popieprzyć i wymieszać.
Krok 4
z
4
Na talerzu ułożyc liście sałaty, na nich mieszankę warzyw, na niej plastry jajka (po jednym jajku na porcję), posypać sałatkę fasolką szparagową, polać sosem i posypac szczypiorkiem i od razu podawać.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0