Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sałatka z sosem z anchois
Dodaj do CookBook

Sałatka z sosem z anchois

(0)
40 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 2 servings

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
50  g
Majonez Dekoracyjny
1  główka
Sałata lodowa
1 
Ogórek świeży
1 
Pomidory
5  dag
Cebula
15 
Oliwki nadziewane papryką
40  dag
Ziemniaki
1  pęczek
Fasolka szparagowa zielona
2 
Jajko gotowane na twardo
1  łyżeczka
Kapary w zalewie
3 
Anchois
1  puszka
Tuńczyk w sosie własnym
1  łyżeczka
Sok z limonki
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
48.5 g
Wartość energetyczna
494.1 kcal
Tłuszcze
27.6 g
Białko
18.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sałatka z sosem z anchois to wspaniały sposób na udekorowanie dania głównego. Anchois wzmacnia smak potrawy, dzięki czemu jest wyrazista i jeszcze bardziej wpasowuje się w nasze gusta. Nie wierzycie? Spróbujcie sami!

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    2 min
    Sałatę lodową porwać na mniejsze kawałki, włożyć do miski, opruszyć solą, skropić oliwą, wymieszać i odstawić.
  • Krok 2

    3 min
    Przygotować sos: wszystkie skąłdniki sosu zblendować, doprawić sokiem z limonki i pieprzem, odstawić, aby smaki się "przegryzły".
  • Krok 3

    10 min
    Fasolkę ugotować na parze. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w niedużą kostke. Podobnie w kostkę pokroić pomidora, ogórka i cebulę. Oliwki przekroić na pół. Wszystkie te składniki włożyć do miski, posolić, popieprzyć i wymieszać.
  • Krok 4

    5 min
    Na talerzu ułożyc liście sałaty, na nich mieszankę warzyw, na niej plastry jajka (po jednym jajku na porcję), posypać sałatkę fasolką szparagową, polać sosem i posypac szczypiorkiem i od razu podawać.
Sałatka z sosem z anchois

Krok 1 z 4

Sałatę lodową porwać na mniejsze kawałki, włożyć do miski, opruszyć solą, skropić oliwą, wymieszać i odstawić.

Sałatka z sosem z anchois

Krok 2 z 4

Przygotować sos: wszystkie skąłdniki sosu zblendować, doprawić sokiem z limonki i pieprzem, odstawić, aby smaki się "przegryzły".

Sałatka z sosem z anchois

Krok 3 z 4

Fasolkę ugotować na parze. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w niedużą kostke. Podobnie w kostkę pokroić pomidora, ogórka i cebulę. Oliwki przekroić na pół. Wszystkie te składniki włożyć do miski, posolić, popieprzyć i wymieszać.

Sałatka z sosem z anchois

Krok 4 z 4

Na talerzu ułożyc liście sałaty, na nich mieszankę warzyw, na niej plastry jajka (po jednym jajku na porcję), posypać sałatkę fasolką szparagową, polać sosem i posypac szczypiorkiem i od razu podawać.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Jajka
  • Kuchnia śródziemnomorska
  • Lunch
  • Mniejsze danie
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Przekąski
  • Sałatka
  • Sałatka
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sałatka z figami i szynką parmeńska

    Sałatka z figami i szynką parmeńska

    10 min Łatwy
  • Potato wrap z łososiem i sałatką z awokado

    Potato wrap z łososiem i sałatką z awokado

    37 min Łatwy
  • Smażone nudle z jajkiem sadzonym na sezamie i sałatką z ziół

    Smażone nudle z jajkiem sadzonym na sezamie i sałatką z ziół

    14 min Łatwy
  • Warstwowa sałatka

    Warstwowa sałatka

    50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu