Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Sałatka z sosem z anchois

Sałatka z sosem z anchois

(0)
40min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest kermeet

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 2 servings

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
50  g
Majonez Dekoracyjny
1  główka
Sałata lodowa
1 
Ogórek świeży
1 
Pomidory
5  dag
Cebula
15 
Oliwki nadziewane papryką
40  dag
Ziemniaki
1  pęczek
Fasolka szparagowa zielona
2 
Jajko gotowane na twardo
1  łyżeczka
Kapary w zalewie
3 
Anchois
1  puszka
Tuńczyk w sosie własnym
1  łyżeczka
Sok z limonki
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
18.24 g
Węglowodany
48.5 g
Tłuszcze
27.6 g
Wartość energetyczna
494.13 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sałatka z sosem z anchois to wspaniały sposób na udekorowanie dania głównego. Anchois wzmacnia smak potrawy, dzięki czemu jest wyrazista i jeszcze bardziej wpasowuje się w nasze gusta. Nie wierzycie? Spróbujcie sami!

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    2 min
    Sałatę lodową porwać na mniejsze kawałki, włożyć do miski, opruszyć solą, skropić oliwą, wymieszać i odstawić.
  • Krok 2

    3 min
    Przygotować sos: wszystkie skąłdniki sosu zblendować, doprawić sokiem z limonki i pieprzem, odstawić, aby smaki się "przegryzły".
  • Krok 3

    10 min
    Fasolkę ugotować na parze. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w niedużą kostke. Podobnie w kostkę pokroić pomidora, ogórka i cebulę. Oliwki przekroić na pół. Wszystkie te składniki włożyć do miski, posolić, popieprzyć i wymieszać.
  • Krok 4

    5 min
    Na talerzu ułożyc liście sałaty, na nich mieszankę warzyw, na niej plastry jajka (po jednym jajku na porcję), posypać sałatkę fasolką szparagową, polać sosem i posypac szczypiorkiem i od razu podawać.
Sałatka z sosem z anchois

Krok 1 z 4

Sałatę lodową porwać na mniejsze kawałki, włożyć do miski, opruszyć solą, skropić oliwą, wymieszać i odstawić.

Sałatka z sosem z anchois

Krok 2 z 4

Przygotować sos: wszystkie skąłdniki sosu zblendować, doprawić sokiem z limonki i pieprzem, odstawić, aby smaki się "przegryzły".

Sałatka z sosem z anchois

Krok 3 z 4

Fasolkę ugotować na parze. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w niedużą kostke. Podobnie w kostkę pokroić pomidora, ogórka i cebulę. Oliwki przekroić na pół. Wszystkie te składniki włożyć do miski, posolić, popieprzyć i wymieszać.

Sałatka z sosem z anchois

Krok 4 z 4

Na talerzu ułożyc liście sałaty, na nich mieszankę warzyw, na niej plastry jajka (po jednym jajku na porcję), posypać sałatkę fasolką szparagową, polać sosem i posypac szczypiorkiem i od razu podawać.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez skorupiaków
  • Jajka
  • Lunch
  • Mniejsze danie
  • Sałatka
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sałatka z kurczakiem i serem żółtym

    Sałatka z kurczakiem i serem żółtym

    55 min Łatwy
  • Sałatka włoska

    Sałatka włoska

    20 min Łatwy
  • Sałatka z brokuła z kiełkami rzodkiewki

    Sałatka z brokuła z kiełkami rzodkiewki

    30 min Łatwy
  • Sałatka z ziarnami słonecznika

    Sałatka z ziarnami słonecznika

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu