Sałatka z pieczarek
50min
Łatwy
50 porcji
Pieczarki
5
Jajko
1
Por (biała część)
1
Papryka czerwona
3
Ogórek kiszony
1 Płaska łyżka
Szczypiorek
4 płaskich łyżek
Majonez o obniżonej zawartości tłuszczu, z oliwą z oliwek
2 płaskich łyżek
Kwaśna śmietana
1 łyżeczka
Musztarda
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
50 min
Krok 1
10 min
Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, włożyć do rondla, dodać posiekany w krążki por i dusić około 10 minut.
Krok 2
10 min
Jajka ugotować na twardo, pokroić razem z ogórkami w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać osączony z zalewy groszek, kukurydzę i pokrojoną w słupki paprykę.
Krok 3
10 min
Majonez wymieszać ze śmietaną i musztardą, połączyć z sałatką, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Posypać posiekanym szczypiorkiem.
Sałatka z pieczarek to doskonały pomysł na kolację lub przekąskę na spotkaniach towarzyskich. Jest lekka i smaczna! W dodatku zrobisz ją w niezwykle prosty i szybki sposób, dlatego ten przepis powinien się spodobać szczególnie tym, którzy nie są mistrzami w kuchni! Koniecznie sprawdź nasz przepis na sałatkę z pieczarek!
Komentarze 0