Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z pieczarek to doskonały pomysł na kolację lub przekąskę na spotkaniach towarzyskich. Jest lekka i smaczna! W dodatku zrobisz ją w niezwykle prosty i szybki sposób, dlatego ten przepis powinien się spodobać szczególnie tym, którzy nie są mistrzami w kuchni! Koniecznie sprawdź nasz przepis na sałatkę z pieczarek!
Przygotowanie
50 min
Krok 1
10 min
Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, włożyć do rondla, dodać posiekany w krążki por i dusić około 10 minut.
Krok 2
10 min
Jajka ugotować na twardo, pokroić razem z ogórkami w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać osączony z zalewy groszek, kukurydzę i pokrojoną w słupki paprykę.
Krok 3
10 min
Majonez wymieszać ze śmietaną i musztardą, połączyć z sałatką, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Posypać posiekanym szczypiorkiem.
Krok 1
z
3
Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, włożyć do rondla, dodać posiekany w krążki por i dusić około 10 minut.
Krok 2
z
3
Jajka ugotować na twardo, pokroić razem z ogórkami w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać osączony z zalewy groszek, kukurydzę i pokrojoną w słupki paprykę.
Krok 3
z
3
Majonez wymieszać ze śmietaną i musztardą, połączyć z sałatką, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Posypać posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0